Uoči hercegovačkog derbija

Jakovljević: Ne možemo dočekati da igramo pred navijačima

Prvo kolo Premijer lige donosi odmah na startu hercegovački derbi, u nedjelju u 21 sat na Pecari.
Sport / Nogomet | 18. 07. 2021. u 14:02 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što se Plemića tiče njima je ovo vrlo neobična situacija, da im je prva službena utakmica prvenstvena, a ne europska. No, to je realnost za koju su sami “zaslužni”.

“Iskreno, jeste malo neobično, otkako sam tu uvijek smo se prvo spremali za Europu. Ali, što je tu je, spremili smo se sada dobro da se pokušamo vratiti tamo gdje nam je mjesto i da pokušamo nadoknaditi sve ono što nismo uspjeli prošle sezone” kaže iskusni Slobodan Jakovljević za Sportske novosti.

32-godišnji stoper trenutačno je igrač s daleko najviše staža u Zrinjskom. Došao je prije pet godina i otkad je on tu momčad nikada nije pretrpjela toliko promjena kao ove godine, uključujući oba prijelazna roka. 

Samo ovog ljeta došlo je veliki broj igrača, a došlo je i puno mladih igrača, zbog novog pravila da u prvih 11 moraju biti dvojica mlađih od 21 godine. Plan trenera Jakirovića je da time napravi “reset” i da osvježi ekipu s puno mladih, ali “gladnih” igrača, a da oni stasaju uz senatore, poput Jakovljevića.

“Iskreno, nisam ni bio svjestan tog pravila, pa mi je došlo kao iznenađenje. Mene se tu ne pita, ali ako već dajem svoje mišljenje ne bih rekao da je to dobro pravilo. Ako si dobar igrač, onda ćeš igrati bez obzira na sve. Ovako, najgore je kada se nešto mora, pa kad netko mora igrati jer je neko pravilo, a ne jer je to zaslužio... Ipak, tako je, kako je. I mi smo doveli dosta novih igrača, dosta mladih igrača, a sve su to dobri momci, odlični radnici. Slušaju nas starije i nadam se da ćemo svi zajedno popraviti dojam iz prošle sezone”, dodao je Jakovljević.

Zrinjski novu sezonu otvara sve samim derbijima, a prvi u tom nizu je hercegovački sa Širokim Brijegom. Ta utakmica dolazi samo tri dana nakon šokantnog 0:3 poraza Širokog Brijega u Albaniji i njihovog ispadanja iz Europe. 

“Gledali smo tu utakmicu u prijenosu i iskreno prvo poluvrijeme nije naslućivalo da bi se moglo tako završiti. No, primili su rani pogodak, odmah na otvaranju drugog, uvukla se nervoza i nisu izdržali. Ipak, ne vjerujem da će to utjecati na našu utakmicu. Derbi je ipak derbi i igrači nađu dodatnu snagu”, ističe Jakovljević za Sportske novosti.

Ove dvije ekipe odigrale su i prošle sezone tri hercegovačka derbija, ali ovo će biti prvi nakon 16 mjeseci s navijačima. Jakovljević i Plemići igrali su u ponedjeljak na Poljudu pred navijačima i vidjeli su što im je falilo.

“Ne moram ni pričati da se radi o totalno drugačijem osjećaju. Igrati pred navijačima i igrati pred praznim tribinama, kao da su dva različita sporta. Radujem se ovom derbiju, vjerujem i nadam se da će biti tribine pune, da će biti pravi derbi”, zaključio je Slobodan Jakovljević u razgovoru za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close