Rasplet

Jakirović: Vjerujem da će Radnik i Mladost igrati za sebe, a ne za nas

Zrinjskom treba pobjeda kod Tuzla Cityja da se plasira u Europu, ali da istovremeno Radnik ili Mladost otkinu koji bod Širokom ili Veležu.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2021. u 12:52 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Punih devet godina nije se dogodilo da Zrinjski ostane bez Europe na ljeto, a ta opasnost postala je prilično realna.  No, daleko od toga da je za Plemiće sve izgubljeno. Doduše, ne ovise sami o sebi, moraju im se poklopiti neke stvari, prije svega da Velež i(li) Široki Brijeg ne dobiju svoje utakmice.

Iako Radnik i Mladost nemaju nikakvih rezultatskih imperativa, trener Zrinjskog Sergej Jakirović nada se da će odigrati za sebe, a ne za Zrinjski ili nekog drugog.

"Uzet ću kao primjer zadnje kolo HNL-a. Osijek i Slaven odigrali su u zadnjem kolo utakmice koje im ništa nisu značile i ostvarili su pobjede. Ispalo da je Slaven izbacio Varaždin, ali ljudi su odigrali za sebe. Nadam se da će isti slučaj biti i ovdje. Moje je mišljenje da ako si pošten prema lopti, da ti lopta uvijek vrati, dobro ili loše. Uvjeren sam da će Mladost i Radnik gledati sebe, jer postoji i iduća sezona", kazao je Jakirović.

No, da Jakirović i igrači uopće ostali u kombinacijama Zrinjski mora dobiti svoju utakmicu i to ekipu Tuzla Cityja koja se i sama donedavno borila za Europu i koja nije tako davno slavila s 2:1 pod Bijelim brijegom.

"Svjesni smo da nas čeka najteži protivnik od svih ekipa koje se bore za Europu. Gostujemo kod ekipe koja je doživjela samo dva poraza ovog proljeća i koja nas je, na kraju krajeva, pobijedila u Mostaru. Ali, isto tako, svjesni smo da nemamo drugog izbora nego da pokušamo pobijediti Tuzlu kako bi se mogli barem nadati da će nam se poklopiti neki rezultat, odnosno da će konkurenti ispustiti koji bod", dodao je Jakirović.

Plemići su u prvom dijelu sezone bili uvjerljivi kod Tuzle (4:0), no od tada su se obje momčadi bitno izmijenile, a uz sada se igra u Banovićima, a ne na Tušnju.

"Uz svo poštovanje Tuzla Cityju, koji je po meni odlična ekipa, moramo ići na pobjedu, jer ako mislimo izboriti Europu to je osnovno što moramo napraviti. Do 19 sati ćemo znati gdje smo, ali volio bih se oprostiti od sezone pobjedom. Podignuli smo formu, podignuli smo igru, dosta smo i efikasni, pa mi to daje razloga da vjerujem da možemo ostvariti rezultat koji nam treba", zaključio je Sergej Jakirović koji će u nedjelju u Banovićima moći računati na sve igrače osim na Miljana Govedaricu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close