Dvaput sa Sarajevom

Jakirović: Već sam bio u sličnoj situaciji kao sad sa Sarajevom, dobili smo Hajduka oba puta

Zrinjski će u sljedećih šest dana dvaput igrati protiv Sarajeva na Koševu.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2021. u 11:35 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi Željezničara i Sarajeva bio je daleko od onog što se može nazvati "propaganda nogometa": Gledatelja na stadionu ionako nije bilo, barem ne onih "običnih", a oni koji su mogli utakmicu gledati putem TV prijenosa nisu imali bogzna što vidjeti.
 
Prijenos je gledao i trener Zrinjskog Sergej Jakirović i stoga što mu profesija nalaže da prati što mu radi konkurencija, ali i zato jer mu je Sarajevo sljedeći protivnik.
 
"Vidjelo se od početka po samom tempu da će biti oprezno, da nitko neće preuzeti veći rizik. Željezničar je bio nešto bolji u prvom dijelu, u drugom se Sarajevo posložilo i odigralo je bolje, ali u svakom slučaju neriješeni ishod i jeste najrealniji", kaže Jakirović za Sportske novosti.
 
Video: "Mršavi" sarajevski derbi
 
Sarajevo je ovakvim ishodom zadržalo devet bodova prednosti ispred konkurencije, ali je isto tako pokazalo da nije onako moćno kakvo je bilo jesenas. Jakirovićev kolega Vinko Marinović više nema onako širok i kvalitetan kadar kao prije, o čemu dovoljno govori činjenica da je prvu izmjenu napravio u sudačkoj nadoknadi i to nakon što se ozlijedio Mirko Oremuš.
 
"Možda je bio zadovoljan razvojem situacije i postavkom igre pa nije htio mijenjati. Ne znam niti želim ulaziti u njihove motive, ali igrači poput Rahmanovića, Tatara prave razliku u ovoj ligi i tko će ih zamijeniti i kako, vidjet ćemo", dodao je Jakirović.
 
Hrvatski stručnjak na klupi Plemića sada je u specifičnoj situaciji da će dvaput spremati ekipu za istog protivnika. Naime, Zrinjski u subotu gostuje na Koševu u okviru derbija 21. kola, a onda će četiri dana kasnije opet na istom mjestu igrati četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.
 
Video: Jakirovićeva pobjeda nad Hajdukom
 
"Situacija jeste specifična, ali imao sam već ovakvu situaciju na klupi Gorice kada smo igrali s Hajdukom dvaput u četiri dana (2019., op.a.) i ispalo je da smo dobili obje utakmice (obje 2:1, op.a.). Svakako da je u ovom trenutku prva u subotu važnija, odnosno fokusirani smo na tu utakmicu, ali kup utakmica je zahtjevna jer nema popravnog. Rekao sam već da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu, ali i da su šanse 50-50 i pri tome ostajem", dodao je šef struke Zrinjskog za Sportske novosti.

Jakirović je na klupi Zrinjskog debitirao, kada su u pitanju službene utakmice, pobjedom nad Krupom 1:0 u utakmici koju su Plemići trebali dobiti uvjerljivije. Da je igrao njihov prvi napadač Josip Ivančić možda bi realizirao neku od brojnih prilika.

"Ivančić i Zlomislić već su trenirali normalno u utorak, a i Ibanez se vratio u trenažni proces. Dakle, skoro smo kompletni, a jedino je Škrbić i dalje out", zaključio je Sergej Jakirović za Sportske novosti.
Kopirati
Drag cursor here to close