Jakirović "otkrio" karte

Jakirović: Svi će biti fokusirani na Bilbiju, zato krila moraju zabijati

Sergej Jakirović izvršio je danas prozivku svojih igrača i odradio prvi trener s ekipom Zrinjskog.
Sport / Nogomet | 15. 01. 2021. u 12:34 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi šef struke Plemića odradit će u petak i subotu dva treninga, a nakon nedjeljnog slobodnog dana od ponedjeljka će raditi u Međugorju. Ovo je prvi put od 2014. da će Plemići zimske pripreme odraditi u Hercegovini, ali pandemija ih je na to natjerala.

“Dogovorili smo 10 utakmica u pripremama, ali sve će ovisiti o situaciji s koronom. Već u subotu igramo protiv Croatije Zmijavci, pa onda nakon toga s Jadranom Ploče. Moja želja je da prve dane priprema provedemo u Međugorju kako bismo dobili što više zajedništva, jer bez toga se ništa ne može napraviti”, rekao je Jakirović u petak.

Otkazom Mladenu Žižoviću i dovođenjem Sergeja Jakirovića HŠK Zrinjski je potvrdio kako nije zadovoljan učinkom momčadi na jesen. Jakirović je dobio zadatak da vrati Plemiće u vrh i izbori Europu, što je minimalni cilj.

“Bilo je otežavajućih okolnosti u vidu korone, ali upravo zato moramo da iskoristimo ovaj period kako bismo se maksimalno spremili. Moramo što prije naći razlog, moramo da učinimo sve i da pobjeđujemo. Pobjede dolaze samo ako u kontinuitetu radiš i da svaki dan želiš biti bolji”, dodao je Jakirović, koji je ponovio kako želi dovesti kvalitetnog veznjaka.

"Volio bih imati jednog veznog, koji bi napravo višak na sredini terena. Nije lako naći igrače, prvi je mjesec, ali stoperska i ta pozicija 'box-to-box' su mi prioriteti", istaknuo je Jakirović, dodavši još jednom kako krila Zrinjskog moraju igrati bolje nego jesenas.

"Imamo najboljeg strijelca lige, Nemanju, i moramo ga maksimalno iskoristiti. Ali svi će biti fokusirani na Bilbiji, ali moramo imati bar 10 plus golova sa krilnih pozicija. Volim brže, agresivnije i okomitije. Moramo se pojačati na stoperu, a jasno je kakav profil stopera tražim. Ponuđeno je milijun stopera, ali bitne su mi karakter i radne navike i ne smijem tu pogriješiti. Ako ne nađemo, iskoristit ćemo neke unutaršnje rezerve. Prvo ćemo iskoristiti da budemo kompaktni na svakom dijelu terena, volio bih da igramo na posjed i da mi vratari dobro igraju nogama. 

Kopirati
Drag cursor here to close