Hercegovački derbi

Jakirović: Široki je favorit, tradicija je na njihovoj strani

Nogometaši Zrinjskog u prvom kolu nogometne Premijer lige BiH igraju derbi protiv Širokog Brijega na Pecari.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2021. u 13:27 S.B. | Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener "Plemića" Sergej Jakirović istaknuo je kako očekuje zahtjevnu utakmicu.

- Nemamo dobra iskustva sa Širokim na Pecari. Oni su favoriti jer igraju na svom terenu i zato što je tradicija na njihovoj strani, ali probat ćemo biti na nivou, odigrati dobru utakmicu i maksimalno im otežati. Možda će u nekom periodu kod domaćina biti prisutan umor jer su igrali europsku utakmicu u Albaniji, ali ovo je ipak hercegovački derbi u kojem svi daju 200 posto. Oni za razliku od nas nisu doživjeli neke velike promjene što se tiče momčadi, imaju jako zanimljivih igrača, trener dobro radi svoj posao i bit će tu među prvih pet-šest ekipa - kazao je Jakirović na konferenciji za novinare, prenosi Fena.

Naglasio je kako za ovu utakmicu ima spremnih nekoliko opcija.

- Što se sastava tiče, sve je spremno, a trenutno razmatramo gdje možemo najviše dobiti. Povratak navijača mnogo će nam značiti, čim su oni na tribinama nekako sve živne i puno je bolje igrati, a pogotovo na Pecari. Nadam se da ćemo ih razveseliti dobrom igrom - kazao je Jakirović.

Dodao je kako željno iščekuju početak prvenstva.

- Pripreme su bile kratke, ali brze, odigrali smo šest utakmica i zadovoljan sam jer su svi igrači dobili minutažu, a nitko se nije ozlijedio. Odradili smo sve što smo planirali i jedva čekamo da prvenstvo krene. U prva tri kola imamo tri derbija, nakon Širokoga igramo protiv Veleža pa Sarajeva, ali idemo utakmicu po utakmicu i iz svake ćemo probati izvući maksimum - kazao je Jakirović.

Hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog igrat će se na Pecari u nedjelju, 18. srpnja, s početkom u 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close