Plemići pri vrhu

Jakirović: Ova liga teža je od HNL-a

Pogotkom Nemanje Bilbije Zrinjski je svladao Velež s 2:1 u mostarskom gradskom derbiju.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2021. u 20:19 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je ovo prva pobjeda Zrinjskog nad Veležom u 2021. godini, a samim time i prva za Sergeja Jakirovića, koji je osjetio kako je slaviti u mostarskom derbiju.

"Teško je sabrati dojmove, jer svašta se događalo. Od zagrijavanja kada je otpao Bekić, pa do toga kada smo izgubili Tičinovića. Mislim da smo bili bolja momčad za taj jedan gol razlike. Trebalo se vratiti psihološki nakon pogreške Kukića, jer dotad Velež nije napravio ozbiljniju šansu", rekao je Jakirović poslije utakmice, te nastavio:

"Nije lako igrati ovakve utakmice, jer svi očekuju isključivo pobjedu. Ali vesele me i mladi igrači, koji su pokazali da imaju ono nešto. Sabljić je 2003. godište, odigrao je bez pardona, kao i Šipovac koji je 2000.".

S ovom zaostalom utakmicom Zrinjski je došao do 18 bodova i ima samo jedan manje od Tuzle.

"Rekao sam i prije utakmice da svaka utakmica nosi tri boda, ali ovo je gradski derbi i pobjeda donosi i dodatno samopouzdanje", dodao je Jakirović.
 
Video: Zrinjski - Velež 2:1
 
Trener Zrinjskog smatra da bi derbi bio bolji da se nije igrao po velikoj vrućini, pogotovo u prvom dijelu.
 
"Tu se slažem s Dudićem, jer puno je utjecao termin na kvalitetu utakmice. Ali igra se Liga prvaka i TV određuje termin, a mi se tu ne pitamo".
 
Zrinjski se potvrdio kao najveći kandidat za titulu, a Jakirović smatra da je još rano za takve najave.
 
"Tuzla City nije slučajno u vrhu, a što god mislio tko o Sarajevu i njih vidim među kandidatima. Velež također, a ni Borac ne bih otpisivao. Pokazali su da mogu bez problema stići 13 bodova. Ovo je jako zahtjevna liga i meni su u HNL-u neke utakmice bile puno lakše nego ovdje. U Premijer ligi nema lakih, ovdje je borba za svaki metar terena". 
 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close