Trener Zrinjskog o PL

Jakirović: "Kada budu bolji tereni, ovdje će se dogoditi ono što se dogodilo u HNL"

Večerašnjom utakmicom s tuzlanskom Slobodom mostarski Zrinjski otvara seriju "lakših" utakmica u trećem krugu prvenstva.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2021. u 10:18 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgubivši od Tuzla Cityja (1:2) u posljednjem kolu drugog kruga, Zrinjskom su se poklopili ostali rezultati, pa je završio kao peti, a to mu je donijelo više nego povoljan raspored u trećem krugu. 
 
Tako će Plemići u prva četiri kola igrati s četiri ekipe iz donjeg dijela ljestvice (Sloboda, Mladost, Radnik, Olimpik), prije serije derbija koja ga čeka od 27. kola.
 
"Dobio sam jednu poruku gdje mi je rečeno da je raspored bolji nego da sam ga ja pravio, ali svatko ima svoju računicu. Sve te ekipe bore se za ostanak i tu treba biti oprezan", rekao je trener Sergej Jakirović, uoči utakmice sa Slobodom, te nastavio:
 
"Znali smo da nam treće i peto mjesto donose dobar raspored, peto smo zaradili spletom okolnosti. No, uoči ta tri početna kola želio sam devet bodova, realnost je bila sedam, jer smo igrali kod Sarajeva, a na kraju uzeli šest".
 
 
Jakirović je prokomentirao i situaciju na vrhu, gdje sedam ekipa ima realne izglede da se domognu tri mjesta koja vode u Europu.
 
"Netko će reći da je liga slabija, ali ne bih se nipošto složio. Ima puno mladih, modernih trenera koji donose nešto novo, neku svježinu. Zato liga strašno napreduje, a kada jednog dana dođu bolji tereni onda će se tek vidjeti ekspanzija. Upravo to se dogodilo s HNL-om, otkako se poboljšala infrastruktura počelo se igrati tečnije, eksplozivnije. U Premijer ligi je i sada vrlo zanimljivo, i u gornjem i u donjem dijelu"; dodao je Jakirović.
 
Zrinjski Slobodu dočekuje danas u 19 sati, uz prijenos na Arena Sport TV.
Kopirati
Drag cursor here to close