Derbi kola

Jakirović: Isto kao da nismo ništa ni igrali

U Sarajevu će u subotu u TV prijenosu snage odmjeriti Sarajevo i Zrinjski.
Sport / Nogomet | 30. 07. 2021. u 12:40 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radi se o ogledu dvaju ekipa koje su između sebe podijelile sedam od zadnjih osam titula, pa ovu utakmicu i treba tretirati kao derbi, bez obzira na trenutnu formu.

"Bit će to pravi derbi. Kada sam gledao njihovu utakmicu protiv Posušja znao sam da naša utakmica neće imati dodirnih točaka s tom, jer u derbijima svi daju sto posto. Otežavajuća je okolnost što smo igrali zadnju prvenstvenu utakmicu prije dva tjedna i ispada kao da nismo ni igrali. Probali smo s dvije prijateljske utakmice ostati u ritmu i podijeliti minutažu, ali nije to razina Sarajeva", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Šef struke Plemića ima na raspolaganju sve igrače, ali svi neće biti spremni za Sarajevo.

"Nisu svi na sto posto, a Krstovski i Stanković nisu još ni registrirani. Od ostalih ćemo izvući najspremnijih 20 igrača", dodao je.

Sarajevo je vrlo loše ušlo u sezonu, Goran Sablić debitirao je ispadanjem iz Europe, ali Jakirović smatra da se radi o vrlo ozbiljnoj ekipi.
 
"Ima tu puno novih igrača, novi je i trener koji ima iskustvo iz lige jer je radio ovdje. Naravno da je mlad i željan dokazivanja, a već ima i trofej sa Širokim. Fanimo je taj koji nam može napraviti puno problema, ovdje je odigrao vrhunski zadnji put... Tu su Dupovac, Bagarić, Đukanović, koji je po meni jedan od najboljih mladih veznjaka. Pitanje je samo na kojem su postotku spremnosti, ali nadamo se pozitivnom rezultatu", dodao je Jakirović.
 
Utakmica se igra u subotu u 21 sat, uz prijenos na Arena Sport.
Kopirati
Drag cursor here to close