Sloboda

Jagodić uvjerava: Uvijek idem na pobjedu, i u Mostar ću

Sport / Nogomet | 25. 05. 2017. u 13:30 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Previše je toga između dva zadnja kola Premijer lige izrečeno što nema veze sa sportom, ali nadu da u našem nogoloptanju još ima časti dao je trener Slobode Vlado Jagodić. 

Njegov tim u nedjelju gostuje u Mostaru, kod Zrinjskog koji za svoju petu titulu treba pobjedu. 

Za mnoge, ovdje ima prostora za 'muljanje', no Jagodić ističe da Tuzlaci u Mostar ne dolaze gledati Plemiće kako igraju. 

“Svatko u današnje vrijeme priča ono što njemu odgovara u datom momentu, a onaj tko analizira moje utakmice, neka ih pogleda i neka vidi da li tu ima išta što nije bilo fer i sportski. Ako se nađe bilo koji crv sumnje, ja prestajem biti trener. I kada igram tenis s kćerkama, idem na pobjedu", poručio je Jagodić za SportSport.ba.

Između ostalih, prozvao ga je i drugoplsirani Željezničar, ističući 'nadu da će tim "uvijek rječitog Vlade Jagodića" odigrati fer i korektno u zadnjem kolu.'

"Smiješno je da ljudi koji vode klub sa takvom tradicijom uzimaju sebi za pravo da svoje propuste i slabosti 'prebacuju' u tuđe dvorište, u ovom slučaju na Slobodu i mene lično. Pa igrali smo mi i na Grbavici časno i pošteno, a izgubili 2:4.”

“Tada je sva sportska javnost vidjela 'da je sve bilo pošteno'. Podsjećam da je Sloboda pod mojim vodstvom odigrala po dva puta neriješeno i sa Željezničarom i sa Zrinjskim i dala im na tim utakmicama po tri gola", zaključio je Jagodić.

Kopirati
Drag cursor here to close