Sloboda

Jagodić: Protiv Sarajeva odigrati najbolju utakmicu do sada

Sport / Nogomet | 04. 05. 2017. u 12:43 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako u Ligi za prvaka Sloboda ima do sada samo jednu pobjedu i dva remija, trener Vlado Jagodić ne odustaje od “strategije prijetnji” te je tako i na današnjoj konferenciji za medije, uoči susreta 7. kola, rekao kako njegova ekipa u Sarajevo ide s jasnim ciljem.

“Ne idemo se braniti, nego ćemo napasti Sarajevo. Ništa ne možemo izgubiti, a možemo mnogo dobiti. Igrat ćemo rasterećeno, za razliku od domaćina, pa možda odigramo i najbolju utakmicu do sada. Imamo grupu igrača koja je spremna istrčati na Koševo i napasti Sarajevo”, izjavio je Jagodić.

On je sa Slobodom u prvom dijelu prvenstva imao pozitivan skor (pet pobjeda, tri remija i tri poraza), ali se slika okrenula u Ligi za prvaka (pobjeda, dva remija, tri poraza), tako da je ukupni skor trenera Crveno-crnih po broju osvojenih bodova u ovoj sezoni spao na 45 posto (šest pobjeda, pet remija, šest poraza).

Govoreći o sutrašnjem derbiju na Koševu, Jagodić je podsjetio da je u zadnjih 13 dana ovo treći duel s ekipama koje jure naslov prvaka. Nije se želio vraćati na utakmicu sa Željezničarom, ali je kazao kako žali za pobjedom koja bi Tuzlake učvrstila na četvrtoj poziciji.

Izjavio je da ima formulu za povoljan rezultat protiv Bordo tima.

“Disciplinirana i maksimalno odgovorna igra, sa željom da što duže imamo aktivan rezultat. Sarajevo je pod opterećenjem, jer nakon Slobode imaju finale Kupa, pa gradski derbi, a zna se šta za njih predstavlja ova najveća utakmica”, naglasio je trener Slobode.

Kopirati
Drag cursor here to close