Sarajlije na Tušnju

Jagodić: Pobjeda protiv Sarajeva bila bi odskočna daska za susret s Radnikom

Sport / Nogomet | 04. 04. 2017. u 12:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji susret Slobode i Sarajeva na Tušnju okončan je uvjerljivom pobjedom Tuzlaka od 3:0, uz sjajnu igru Almedina Zilkića, ali i cijele momčadi.

Trener Tuzlaka Vlado Jagodić kaže da ne vjeruje da će sutrašnja utakmica biti slična spomenutoj, ali se bez obzira na stanovite teškoće u vezi s igračkim kadrom, nada novoj pobjedi.

''Ona bi nam došla kao odskočna daska za jednako važan susret s Radnikom u subotu. Nismo se odrekli borbe za četvrto mjesto, a pobjeda protiv Sarajeva dovela bi nas u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini protiv izravnog konkurenta'', kazao je Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare.

Poraz protiv Željezničara je već zaboravljen, mada ga trener momčadi s Tušnja smatra korisnim za iskustvo mladih igrača.

Na Grbavici su igrači Slobode dobili sedam žutih kartona. Nasreću, nitko nije suspendiran, ali pola momčadi strahuje od treće opomene.

Ni ovoga puta ''Crveno-crni'' nisu oslobođeni problema vezanih za ozljede igrača.

''Adnan Jahić i Samir Merzić definitivno su izgubljeni do kraja prvenstva. Neizvjestan je nastup Miloša Kalezića i Ismara Tandira, zbog ozljeda. No, oporavio se u potpunosti Almedin Zilkić, a poslije popodnevnog treninga znat ću tko će biti sutra u postavi. Nadam se da ću imati 19 zdravih i raspoloženih igrača'', kazao je Jagodić.

Svjestan je da mu sutra na Tušanj dolazi ''teški ranjenik'' koji će se nastojati iskupiti za neuspjeh u susretu s Radnikom.

''U zadnje dvije utakmice planirali su šest bodova, a uzeli su jedan. Sarajevo je u grču i moj kolega Mehmed Janjoš najavio je igru na pobjedu. Ako jurnu od početka, bit će to prilika za nas. Može se dogoditi da 'padne' više golova nego na nedavnom susretu s 'Bordo' momčadi. Brine me što u posljednje vrijeme primamo dosta golova, a raduje da smo druga momčad po efikasnosti u prvenstvu. Nastrojat ćemo da uvijek dati gol više nego što ih primimo'', rekao je trener Slobode.

Glavni junak nedavne Slobodine pobjede protiv Sarajeva, Almedin Zilkić, oporavio se od lakšeg potresa mozga.

Da podsjetimo, Zilkić je protiv Sarajeva postigao gol, a pripremio je još dva koji su kapitalizirali Asim Zec i Ismar Tandir.

''Navijači od nas očekuju pobjedu i nadam se da ćemo do nje doći. Ona bi nam podigla samopouzdanje uoči važne utakmice u subotu protiv Radnika. Nadam se dobroj igri, a ako budemo pravi, opet ćemo pobijediti Sarajevo, mada imaju mnogo dobrih igrača, poput mog uzora Saida Huseinovića, te Elvisa Sarića, Harisa Duljevića i drugih. Ali, i mi imamo dobre igrače koji će, uz podršku navijača, naći recept za našu prvu pobjedu u Ligi za prvaka'', izjavio je Zilkić.

Utakmica Sloboda – Sarajevo igra se u srijedu od 16.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close