Tuzlaci dolaze po bod

Jagodić: Na Pecari nametnuti svoju igru

Sport / Nogomet | 21. 07. 2017. u 16:48 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 43 treninga i sedam kontrolnih utakmica Sloboda je spremna za početak prvenstva.

Iako po tradiciji ne prolazi dobro na Pecari, Tuzlaci će pokušati iskoristiti umor Širokobriježana zbog nastupa u Europskoj ligi i uzeti barem jedan bod, sukus je izjava koje su novinarima na popodnevnoj konferenciji za novinare dali trener Vlado Jagodić i kapetan Amer Ordagić.

Jagodić je na početku izrazio žaljenje što Široki nije prošao u 3. pretkolo Europske lige, ali ne zbog toga da bi Slobodi bilo lakše.

“Žao mi je što nisu prošli, jer su, kao i Zrinjski, bili na pragu uspjeha koji bi bh. nogometu donio poneki poen više”, kazao je Jagodić.

Ponovio je da, unatoč velikom angažmanu na prikupljanju potrebne „papirologije, na Pecari neće igrati Sulejman Krpić, Emir Osmanagić, Milan Ćulum i Zvjezdan Đorđilović.

“Sigurno je da ćemo na sve moći računati već u 2. kolu prvenstva. I bez njih imamo igrače koji su spremni odigrati dobru utakmicu. Tokom priprema osjetno smo popravili odbranu, tako da smo primali malo golova, ali smo se i igrački pojačali kako bismo dotjerali taj segment igre”, objasnio je trener Slobode.

Cilj Slobode u ovom prvenstvu je Liga 6, te pripremanje ekipe za blisku budućnost.

Tuzlaci će dan prije otputovati u Široki Brijeg i tamo će biti u karantinu. Vjere u vlastite snage ne manjka.

“Neka se nitko ne ljuti na moj optimizam, ali nitko ne ide igrati da bi izgubio utakmicu. Koliko znam, Sloboda nikada nije pobijedila u Širokom Brijegu, ali i ovoga puta idemo spremni na nadigravanje. Domaćin je jak iz prekida, no smo vidjeli i da su protiv Škota osjetno pali kada su primili gol. Ne idemo se prilagođavati njima nego da pokušamo nametnuti svoju igru”, zaključio je Jagodić.

Optimizma ne manjka ni kapetanu Ameru Ordagiću.

“Imamo znanja i kvalitete da se nadigravamo i vratimo barem s jednim bodom. Nekoliko puta smo se, posljednjih seona, s Pecare vraćali s bodom, pa se tome nadam i sada. Tim više što ćemo imati izvanredne uvjete za igru”, naglasio je Ordagić.

U Slobodi su istaknuli da je put Širokog Brijega trebala poći veća skupina navijača Slobode, ali da zbog kasnog roka objave informacije da je domaćinu smanjena kazna i da će se igrati pred publikom, nije na vrijeme najavljen dolazak tuzlanskih Fukara, pa bi to mogao biti razlog da ih ne puste na stadion Pecara.

Utakmica Široki – Sloboda igra se u nedjelju od 21.00 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close