Podcijenio ga Petrović

Jagodić ironično: Kada dolazi svemoćni Željezničar, onda valja biti mnogo oprezan

Sport / Nogomet | 28. 04. 2017. u 13:04 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na početku današnje konferencije za novinare, trener Slobode Vlado Jagodić kazao je kako njegov kolega s klupe Željezničara, Slavko Petrović, nema pravo podcjenjivati Slobodu, a ni njega.

''Pričati o utakmici između Slobode i Željezničara, a ne reći da je to velika utakmica i derbi, bilo bi pogrešno. Moj kolega je, nažalost, podcijenio moj klub, a možda i mene, rekavši da će Željezničar na malim utakmicama sa Slobodom, Radnikom i Krupom vjerojatno ovjeravati titulu prvaka. Ja mu kažem da treba dobro poznavati bh. prilike i povijesti klubova, jer ja to nikada ne bih rekao za Željezničar'', kazao je Jagodić.

Podsjetio je da su Tuzlaci prije mjesec dana igrali na Grbavici i izgubili 4:2.

''Poslije te utakmice rekao sam da nismo zaslužili poraz od dva pogotka razlike, a pri tome imam na umu sve sportsko i nesportsko što se tada događalo. Imamo mi sa Željom omjer 1:1, jer je prije mog dolaska izgubio na Tušnju. To nas motivira da budemo bolji nego i na jednoj utakmici i da završimo na četvrtom mjestu u Premijer ligi. A hoće li to mjesto voditi u Europu, znat će se 17. svibnja'', kazao je Jagodić.

Dodao je kako rezultat uzvratne utakmice Željezničara sa Širokim za njega nije neočekivan.

''Nisam iznenađen, a Široki je pokazao kako treba igrati protiv Želje. U kontekstu svega, imamo želju da odigramo najbolje i pobijedimo. Ja sam prije Sarajeva i Zrinjskog rekao da nitko na Tušnju nije favorit i nikome nećemo dati prednost. Istina je da igramo promjenljivo, ali došlo je vrijeme da na najjačoj utakmici pokažemo koliko vrijedimo'', poručio je Jagodić.

Hendikep za njegovu momčad je suspenzija napadača Ismara Tandira koji je treći žuti dobio u 93. minuti susreta sa Zrinjskim. Dobra je stvar što se vraća Samir Efendić, svi ostali igrači su na raspolaganju, osim Jahića i Merzića, za koga je sezona završena.

''Bit će promjena u momčadi, ali sve ćemo znati nakon dva posljednja treninga. Momčad će susret dočekati u karantenu, kako bismo još jednom dobro analizirali igru Željezničara, ali i našu, jer osjetimo da u obrani dobro puše. Ovo neće biti samo susret igrača na terenu, nego i mene i kolege Petrovića. Bitno je ne izgubiti utakmicu, jer nam predstoje još utakmice s Radnikom, Krupom i Sarajevom''.

Na kraju je dodao da je Željezničar veliki klub, ali da se služi svim i svačim da dođe do svog cilja.

''I ovdje će na takav način djelovati. Znajući koga imaju u rosteru, ničim me ne mogu iznenaditi. Mnogo utakmica sam preko svojih leđa preturio i znam da su rijetko igrali na isti način. Promjena u mojoj momčadi će biti, a što će nam donijeti, vidjet ćemo. Kada dolazi svemoćni Željezničar, onda valja biti mnogo oprezan'', zaključio je Jagodić.

Njegova jedina dilema oko sastava vezana je za Asima Zeca, koji zbog problema s leđima nije trenirao punim tempom.

U ime igrača novinarima se obratio branič Aleksandar Lazevski.

''Očekujem dobru utakmicu, igramo kod kuće i trebalo bi biti dobro za nas. Trener ima zamisli, vidjet ćemo kako će biti na terenu. Raspoloženje poslije Zrinjskog je dobro, taj je bod vrijedan i odstavlja nas u igri za četvrto mjesto. Što se tiče ''propuha'' u obrani, mora se više napadati da bi obrana bila dobra'', kazao je Lazevski.

Za susret Sloboda – Željezničar, koji se igra u nedjelju od 17.00 sati, najavljen je dolazak oko 200 ''Manijaka'' rečeno je Feni.

Kopirati
Drag cursor here to close