Vratila se Bundesliga

Jači trening za Bayern: Schalke se vraća doma s osam komada u mreži!

Prvak Europe odmah je na startu konkurentima pokazao što ih čeka u ovoj sezoni. U prvoj utakmici prvog kola Bundeslige u Münchenu je Bayern na Allianz Areni demolirao Schalke s nevjerojatnih 8:0
Sport / Nogomet | 18. 09. 2020. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Bavarci i dalje voze brzinom Lewisa Hamiltona - Schalke je teško stradao

Počela je 58. sezona Bundeslige koju je otvorio aktualni njemački prvak Bayern sa senzacionalnim rezultatom. Pobjeda bavarskog ponosa nije iznenađenje, ali je rezultat koji je svijetlio na semaforu nakon 90 minuta, jer je bilo ludih 8:0.

Barcelona sad može 'odahnuti' - oni su nedavno poraženi s 'podnošljivih' 8:2.

Veliki rival Schalke potučen je do nogu, doslovce pregažen. Bila je to lekcija koju će navijači momčadi iz Gelsenkirchena teško progutati.

Bayern je 26 dana poslije osvajanja europske titule (PSG 1:0) pokazao svoju snagu u prvom susretu prvenstva. Prava demonstracija moći kao jasna poruka konkurenciji u Njemačkoj, ali i u Europi.

Bayern je poveo već u četvrtoj minuti susreta, a strijelac je bio Serge Ganbry koji je suparničku mrežu zatresao još dva puta - u 47. i u 59. minuti. Leon Goretzka je zabio za 2:0 u 19. minuti, a Lewandowski u 59. minuti iz penala za 3:0.

Thomas Muller je u 70. minuti povećao na 6:0, Leroy Sane minutu kasnije na 7:0, a u 81. minuti Jamal Musiala je bio strijelac za konačnih 8:0.

Thomas Müller je postigao 200. pogodak za Bayern u svim natjecanjima, a Lewandowski 163. bundesligaški za Bavarce te je tako preskočio Karl-Heinz Rummeniggea (162), a ispred je na vrhu jedino neuhvatljivi Gerd Müller sa 365 golova.

No, poljski napadač oborio je jedan drugi rekord - postao je prvi igrač u povijesti njemačkog prvenstva koji je u 10 uzastopnih utakmica protiv iste momčadi postizao barem po jedan gol.

Ne treba smetnuti s uma da se prvak Europe do ovoga trenutka nije značajnije pojačavao, a jedini koji u sadašnjoj ekipi nije igrao prošle sezone je Leroy Sane, kojeg su kupili od Manchester Cityja.

Redove Bavaraca napustili su Coutinho, Thiago Alcantara i Ivan Perišić, igrači koji su u protekloj sezoni bili itekako važni za trenera Flicka.

Kopirati
Drag cursor here to close