Dan odluke

Izbor najboljeg nogometaša u Europi - Van Dijk, Messi ili Ronaldo

Odluku o pobjedniku donijet će članovi UEFA žiriji, 55 novinara, po jedan iz svake zemlje članice kontinentalne organizacije, kao i treneri klubova sudionika Lige prvaka i Europa lige u natjecateljskoj 2018/19.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2019. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbor najboljeg nogometaša u Europi u sezoni 2018/2019. godine, u organizaciji Europske nogometne asocijacije (UEFA) i Europa Sport Media (ESM) održat će se danas u Monte Carlu (Monaco).

Za najboljeg igrača minule sezone kandidiraju Cristiano Ronaldo (Juventus/Portugal), Lionel Messi (Barcelona/Argentina) i Virgil van Dijk (Liverpool/Nizozemska).

Odluku o pobjedniku donijet će članovi UEFA žiriji, 55 novinara, po jedan iz svake zemlje članice kontinentalne organizacije, kao i treneri klubova sudionika Lige prvaka i Europa lige u natjecateljskoj 2018/19, javlja Anadolija.

Osim najboljeg igrača u Europi, u sali ”Grimaldi Foruma” u Monte Carlu bit će proglašena i najbolja nogometašica u Europi, te najbolji vratar, obrambeni i vezni nogometaš, napadač u Ligu prvaka. Bit će izabran i najbolji igrač u Europa ligi prošle sezone.

Svečana ceremonija tradicionalne manifestacije ”UEFA Best Player od the Year”, koja će biti održana tijekom žrijeba grupne faze Lige prvaka, počet će u 18 sati.

U ovoj sezoni najjačeg klupskog natjecanja u Europi nastupit će sljedeća 32 kluba: Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Valencia (Španjolska), Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham (Engleska), Juventus, Napoli, Inter, Atalanta (Italija), Bayern, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, RB Leipzig (Njemačka), PSG, Lyon, Lille (Francuska), Zenit, Lokomotiv Moskva (Rusija), Benfica (Portugal), Shakhtar Donetsk (Ukrajina), Genk (Belgija), Galatasaray (Turska), Salzburg (Austrija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Crvena zvezda (Srbija), Olympiacos (Grčka), Ajax (Nizozemska), Club Brugge (Belgija) i Slavija Prag (Češka Republika).

Utakmice prvog kola UEFA Lige prvaka igrat će se 17. i 18. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close