Izborna skupština

Izabrana nova "vlada" Nogometnog saveza, Ivanu Beusu najviše glasova

U Sarajevu je održana izborna sjednica generalne skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, nakon koje je poznato novo vodstvo.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2021. u 14:35 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NS BIH imat će nove čelnike u sljedećem periodu, nakon izborne skupštine s 59 delegata. Potvrđen je Vico Zeljković kao novi predsjednik Saveza, koji će na tom mjestu naslijediti Elvedina Begića.

Uz to, glasovima delegata izabrano je 15 ljudi koji će sjediti u izvršnom odboru, a koji donosi sve važne odluke za bosanskohercegovački nogomet. Da bi se ispoštovao “nacionalni ključ”, birani su predstavnici oba entiteta, ali i federalnih “kantona i županija”. 

Županije će tako predstavljati Ivo Ivkić (Posavska), Ivan Beus (Hercegovansko-neretvanska) i Ivan Perić (Hercegobosanska), a kantone Fuad Čolpa (Sarajevski), Azmir Husić (Tuzlanski), Irfan Durić (Unsko-sanski), Muhidin Raščić (Bosansko-podrinjski), Muris Jabandžić (Zeničko-dobojski) i Midhat Sarajčić (Srednjobosanski).

Iz Područnih saveza iz RS-a su izabrani Milorad Sofrenić (Bijeljina), Milorad Lale (Istočno Sarajevo), Miloš Brkić (Gradiška i Prijedor), Žarko Laketa (Doboj i Trebinje).

Izravno su, bez glasanja, u izvršni odbor ušli predsjednici entitetskih saveza, Vico Zeljković i Dragan Soldo.

Najviše glasova, 58 od 59 mogućih, dobio je Ivan Beus.

 

Kopirati
Drag cursor here to close