El Classico

Iz sigurnosnih razloga nogometaši Barcelone i Reala u istom hotelu

Španjolske vlasti zatražile su od klubova da na stadion dođu istovremeno zbog velikih prosvjeda katalonskih separatista najavljenih za srijedu u Barceloni.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2019. u 14:50 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Barcelone i Real Madrida će uoči prvog ovosezonskog El Classica odsjesti u istom hotelu u katalonskoj prijestolnici, a iz sigurnosnih razloga će na Camp Nou stići u isto vrijeme.

Španjolske vlasti zatražile su od klubova da na stadion dođu istovremeno zbog velikih prosvjeda katalonskih separatista najavljenih za srijedu.

Više od 25.000 prosvjednika očekuje se na prosvjedu u blizini stadiona, a strahuje se da bi mogli izazvati nerede unutar Camp Noua gdje će oko 100.000 navijača gledati derbi između dva najuspješnija španjolska tima.

"Bit će drugačije nego inače, ali rekli su nam da jedno napustimo hotel i to ćemo učiniti. Važno je da igramo", rekao je trener Reala Zinedine Zidane.

  / Ruta od hotela do stadiona

Najavljeno je da će biti raspoređeno 3.000 pripadnika policije koji će osiguravati dolazak autobusa i utakmicu.

Utakmica se prvobitno trebala igrati 26. listopada, ali je odgođena zbog vala prosvjeda nezavisnosti u Barceloni, zbog čega se u zatvoru nalazi devet katalonskih političkih vođa.

El Classico je na programu u srijedu u 20 sati po lokalnom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close