Ispadanje iz lige

Iz GOŠK-a poručuju: Igrat ćemo korektno do kraja, a onda podvući crtu

Međutim, koliko god veliko bilo razočarenje, ogroman je uspjeh bilo igranje u Premijer ligi BiH, a GOŠK iz male Gabele igrao je i u najjačoj nogometnoj ligi u državi. To će se pamtiti...
Sport / Nogomet | 09. 05. 2019. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo ih je voljnih ovih dana za priču o nogometu u Gabeli, odnosno Priceovoj Troji. Ispadanje iz Premijer lige pada mnogo teže zato što je do njega došlo u godini kada se slavi sto godina igranja nogometa u Gabeli, objavio je Večernji list.

Rezultatski učinak seniorske momčadi odrazit će se na sve, pa i na proslavu jubileja.

Jedan od najpribranijih je jedan od direktora kluba Andrija Jurković. Kako dalje, pitanje je za Jurkovića, imajući u vidu stanje na ljestvici koje se u posljednja tri kola ne može promijeniti.

''Odradit ćemo do kraja prvenstvo, a onda podvući crtu i vidjeti što i kako dalje. Nije nam ništa išlo tijekom sezone. Većina igrača vezana je ugovorom do 2020. godine, obavit ćemo razgovore s njima i vidjeti koji je naš, a koji njihov interes te nastaviti gdje smo stali”, kaže za Večernji list direktor Jurković.

''Preostala tri kola odigrat ćemo što bolje možemo, nastojat ćemo osvojiti još koji bod, ako u tome uspijemo, bit će nam drago. Općenito, svi smo razočarani, ali iz ove kože se ne može. Sto godina kluba, toliko truda, a mi ispadamo iz Premijer lige'', uzdahnuo je direktor Jurković.

Sad u pitanje dolaze i pokrenuti projekti kao što je izgradnja reflektora, uređenje partera stadiona, pomoćnog terena...

Međutim, koliko god veliko bilo razočarenje, ogroman je uspjeh bilo igranje u Premijer ligi BiH, a GOŠK iz male Gabele igrao je i u najjačoj nogometnoj ligi u državi. To će se pamtiti...

''Slobodno se može reći kako GOŠK u svojoj stogodišnjoj povijesti nikada nije funkcionirao kao u ovim dvjema sezonama. Dvadeset pet profesionalnih igrača, plaće i doprinosi'', dodao je operativac nogometnog kluba iz Gabele.

Jurković tvrdi kako je GOŠK u svakom slučaju, bez obzira na ispadanje iz Premijer lige BiH, ostvario organizacijski iskorak u odnosu na neke prethodne sezone.

''Organizacijski smo iskoračili, unaprijedili klupsku infrastrukturu, samo još nedostaju reflektori, ali rezultat nas nije baš pratio. Evo, licenciju smo dobili na prvostupanjskom povjerenstvu, klub funkcionira besprijekorno, ali nema bodova'', pomalo rezignirano kaže direktor “lavova”.

Zatim razmišljajući naglas nastavlja: ''Da bismo bili ozbiljan premijerligaš, trebao bi nam proračun od oko milijun maraka na godišnjoj razini, i to da se sastavlja kraj s krajem. Mi ćemo ovu sezonu nekako izgurati. Kako? Naše financiranje je znanstvena fantastika. Nismo nikom dužni, a ulagali smo i u infrastrukturu...''

Direktor Jurković samokritički se prisjeća još jednog detalja iz prošlosti.

''Nismo izvukli baš prave poruke iz našeg prvog igranja u Premijer ligi BiH i tada se druga sezona pokazala težom od one prve zato smo u konačnici platili skup ceh. U svakom slučaju, treneru Stanku Mršiću nije lako pripremiti momčad za subotnju utakmicu protiv Zvijezde u Ugljeviku'', zaključio je Jurković.

Kopirati
Drag cursor here to close