Zagrepčani ''udaraju'' na Ligu prvaka

Ivo Pinto vraća se u Dinamo

Ivo Pinto već je branio boje zagrebačkog kluba, najisplativiji je stranac u povijesti Dinama, a u redove hrvatskog prvaka vraća se u najboljim godinama (29) i kao slobodan igrač.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2019. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nenad Bjelica već je tjednima u potrazi za pojačanjima, kvalitetnim nogometašima koji će na ljeto ojačati redove hrvatskog prvaka. A čini se kako je prvo pojačanje pronašao u Engleskoj. Točnije, u redovima novopečenog premierligaša Norwich Cityja.

Na Maksimir se vraća - Ivo Pinto, pišu 24sata.hr.

Portugalski branič već je branio boje zagrebačkog kluba, između 2013. i 2016. godine desni je bok bio pod njegovom kontrolom. Ivo Pinto za Dinamo je odigrao 112 utakmica, u tom periodu imao je 16 asistencija, a onda se u transferu vrijednom 3,7 milijuna eura prodao u tadašnjeg premierligaša Norwich City.

Branič je za Norwich skupio 95 nastupa (10 u Premier ligi), zabio tri gola, tome dodao i 14 asistencija.

I sada bi se, po isteku ugovora, trebao vratiti u Dinamo.

Zanimljivo, Ivo Pinto je i najisplativiji stranac u povijesti Dinama, njega su predstavnici "Modrih" iz rumunjskog Cluja doveli za milijun eura, pa ga prodali za 3,7 milijuna eura, tako na njemu "zaradili" čistih 2,7 milijuna eura, pišu 24sata.hr.

U svom prvom mandatu u Maksimiru je ostavio odličan dojam, bio jedan od najboljih igrača u momčadi Zorana Mamića koja je igrala Ligu prvaka, pa rušila i veliki Arsenal.

Prošle je sezone bio i kapetan Norwicha (u 33 navrata), no ove sezone u Engleskoj mu nisu cvjetale ruže.

Mjesto u početnoj postavi novog engleskog premierligaša preuzeo je 19-godišnji Max Arons, engleski reprezentativac do 19 godina (rođen 2000.) i "domaći dečko".

Portugalski branič tako je u cijeloj sezoni skupio samo tri prvenstvena nastupa za Norwich, no tržišna vrijednost mu i dalje iznosi 3 milijuna eura. A u Dinamo se vraća besplatno, kao 29-godišnjak, u najboljim igračkim godinama, pišu 24sata.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close