Legendarni švabo

Ivica Osim dobiva odlikovanje japanske vlade

Sport / Nogomet | 30. 11. 2016. u 10:04 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Japana objavila je da u okviru jesenjeg carskog nagrađivanja, Orden izlazećeg sunca, zlatnih zraka sa značkom dodijeljuje Ivanu Osimu, bivšem izborniku japanske nogometne reprezentacije.

Nagrada se dodjeljuje kao priznanje za doprinos razvoju nogometa u Japanu i promociju međusobnog razumijevanja između Japana i Bosne i Hercegovine.

Nagrada Ivanu Osimu bit će dodijeljena na ceremoniji 7. prosinca u rezidenciji ambasadora Japana Kazuye Ogawe (Gornji Hotonj 10), saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

Ivan Osim 2003. je postao trener japanskog fudbalskog JEF United Ichihara i s kojim 2005. osvaja Yamazaki Nabisco – Kup. Nakon toga, 2006. godine postaje izbornikom japanske državne reprezentacije.

Iako je zbog zdravstvenih problema u studenom 2007. morao podnijeti ostavku, nastavio je savjetovati japanski nogometni savez, istovremeno promovirajući međusobno razumijevanje između Japana i Bosne i Hercegovine.

Bivši izbornik Jugoslavije i trener Željezničara, u kojem je ponio nadimak Strauss s Grbavice, odigrao je ključnu ulogu u transformaciji Nogometnog Saveza BiH u današnje krovno nogometno tijelo kakvo ga znamo.

Kopirati
Drag cursor here to close