Pravi šmeker

Ivica Olić objasnio Rusima zašto je Hrvatska došla do finala Mundijala

''Imali smo igrače koji su igrali glavne uloge u vodećim svjetskim klubovima kao što su Real Madrid, Barcelona, Juventus, Liverpool, to je glavni razlog zašto smo došli do finala", izjavio je Ivica Olić.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2020. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Ivica Olić uz Zlatka Dalića

Dobri duh hrvatske nogometne reprezentacije i jedan od najsrčanijih igrača u povijesti Vatrenih, Ivica Olić, bio je dio stručnog stožera Zlatka Dalića na putu do svjetskog srebra u Rusiji prije dvije godine.

Za ruski Sportbox je Olić progovorio što je bilo presudno za takav uspjeh Hrvata.

''Imali smo igrače koji su igrali glavne uloge u vodećim svjetskim klubovima kao što su Real Madrid, Barcelona, Juventus, Liverpool, to je glavni razlog zašto smo došli do finala. Oduvijek je Hrvatska imala sjajne igrače, ali nikad u tako jakim klubovima. Ova generacija ima veliko iskustvo igranja na najvišem klupskom nivou i to je bilo presudno'', rekao je popularni Ola.

Zatim se dotaknuo povijesnog finala s Francuzima.

''Finale je posebna priča, posebna utakmica. Odigrali smo vrhunski u prvom poluvremenu, možda naše najbolje poluvrijeme u povijesti reprezentacije. Onda smo zabili autogol, primili drugi gol iz penala i bez obzira na odličnu igru do toga bili u zaostatku. U drugom poluvremenu je Francuska čvrsto stala u blok s deset igrača iza lopte i čekala kontre koje su posebno odgovarale Mbappeu'', kazao je Ivica Olić.

Foto: Pixsell / Ivica Olić bio je na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji istinski motivator Vatrenih

Što se tiče dosuđenog jedanaesterca za Francusku, Olić je više nego uvjeren da je sudac pogriješio.

"Još uvijek mislim da to nije bio penal! Bio sam uz suca dok je gledao snimku. Ni on nije znao što napraviti! Pogledao je 20 puta i pitao se što napraviti. Onda je pokazao na bijelu točku. Ne znam zašto je to napravio. Perišić nije vidio loptu, nije mogao reagirati. Bilo je mnogo sličnih situacija u Bundesligi prošle sezone kad je također korišten VAR, ali nisu dosuđeni penali. Razgovarao sam s mnogim sucima o toj temi i većina je rekla da penala nije bilo''.

Olić je Rusima također prepričao nezaboravni zagrebački doček heroja te još jednom morao odgovarati na pitanje o incidentu 'Slava Ukrajini' Vide i Vukojevića za koji je okrivio neznanje i naglasio da nije bilo namjere provociranja domaćina.

Također je otkrio zanimljivost vezanu uz pucanje penala kojem protiv Rusije jedini iz stručnog stožera nije prisustvovao .

''Bilo mi je grozno za vrijeme pucanja penala protiv Danske. Teško je to za mene, previše stresa. Protiv Rusije nisam mogao uopće gledati. Otišao sam u svlačionicu odmah nakon prvog udarca. Na kraju sam izašao i pitao pomoćnog suca tko je pobijedio. On je rekao 'Hrvatska!', ja se zahvalio i istrčao na teren''.

Kopirati
Drag cursor here to close