Tenk pregazio Genk

Ivanušec i dvaput Petković za prekrasnu plavu noć u Belgiji

Hrvatski prvak Dinamo pobijedio je kao gost Genk s 3:0 u 2. kolu Europske lige i nastavio sjajan niz u Belgiji koji traje već četvrtu utakmicu zaredom, poslije Anderlechta 2009. i 2018. te Club Bruggea 2010.
Sport / Nogomet | 30. 09. 2021. u 23:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Dinama briljirali su na gostovanju u Belgiji i u susretu drugog kola Europske lige deklasirali su Genk s 3:0, osvojivši prve bodove u skupini H! Domaćine je načeo Luka Ivanušec (10'), a samouvjereno izvedenim penalima dovršio Bruno Petković (45+3' - 11m, 67' - 11m).

Nakon što je natjecanje u skupini otvorio domaćim porazom od West Hama (0-2), Dinamo je u drugom kolu pružio sjajnu predstavu ostvarivši uvjerljivu pobjedu protiv Genka koji je u prvoj utakmici srušio Rapid u Beču sa 1:0.

"Modri" su sjajno ušli u susret i poveli su već u 10 minuti golom Luke Ivanušeca. Bila je to brza kontra hrvatskog prvaka. Ademi je iznio loptu uposlivši Čopa koji je produžio do Oršića, a ovaj vratio Ivanušecu, koji je iz blizine zabio za vodstvo.

Nakon primljenog gola, Genk je pritisnuo Modre, domaćin je prijetio sa svih strana no Dinamo je izdržao i u  36. minuti bio na korak i do drugog gola, ali Oršić je pogodio vratnicu. Tri minute kasnije uzvratio je dalekometnom prijetnjom Heynen, no i on je pogodio okvir gola.

U posljednjim trenucima prvog dijela Dinamo je povećao prednost. Toma je u kaznenom prostoru udario Čopa, finski sudac je provjerio snimku sporne situacije i pokazao na bijelu točku. Bruno Petković je izveo velemajstorski kazneni udarac, izludivši domaćeg golmana, za velikih 2:0 nakon prvog poluvremena.

Genk je na otvaranju drugog dijela pojačao pritisak, no Dinamo je prelomio utakmicu u 67. minuti. Vratar Vandevoordt je promašio jednu loptu, nakon čega je Munoz povukao Oršića u gol prilici skrivivši kazneni udarac, a pritom je dobio i crveni karton. Petković je sigurno realizirao jedanaesterac za 3:0.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close