Hercegovački derbi

Ivanković za Bljesak: Pokušat ćemo iskoristiti mane Zrinjskoga

Mladom treneru Širokog Brijega večerašnji će hercegovački derbi biti prvi za kojeg se pripremao kao član stručnog stožera, a ne kao igrač.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2018. u 08:43 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novom hercegovačkom derbiju Zrinjski će večeras u 20 sati na stadionu Pod Bijelim Brijegom ugostiti Široki Brijeg u okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sraz ovih dviju momčadi uvijek je više od utakmice, kako na terenu, tako i na tribinama.

Zrinjski večerašnji derbi dočekuju na krilima tri vezane pobjede, dok gosti iz Širokog Brijega u posljednja tri prvenstvena susreta ne znaju za pobjedu. Iako su domaćini favoriti na papiru, u ovakvim utakmicama statistika i trenutačna forma vrlo često nemaju prevelikog značaja.

Debi makedonskog stručnjaka

Krizu svoje momčadi na Pecari u reprezentativnoj stanci odlučili su pokušati prekinuti imenovanjem novog trenera Goce Sedloskoga. Makedonski je stručnjak na užarenoj klupi zamijenio Borisa Pavića čijim su igrama, pa i rezultatima ako se uzme u obzir lakši raspored u uvodnim kolima, bili nezadovoljni i navijači i uprava kluba.

Sedloski je dogovorio dvogodišnju suradnju sa Širokim Brijegom i u stručni stožer, zadržavši Pavićeve prve pomoćnike Denisa Ćorića i Juru Ivankovića, priključio Aleksandra Vlahu, svoga stalnog suradnika zaduženog za analizu igre.

''Sedloski je donio dosta novina i pozitivnih stvari u trenažni proces, sada puno više radimo na taktičkom planu i probamo riješiti probleme koje je novi trener uočio gledajući nekoliko naših posljednjih utakmica“, istaknuo je njegov pomoćnik Jure Ivanković u razgovoru za Bljesak.info.

Ivanković dodaje kako su svi igrači pozitivno reagirali na dolazak makedonskoga stručnjaka koji, kako kaže, „Goce samom svojom pojavom izaziva ogroman respekt kod igrača i navijača“.

Nema razlike u pripremi za hercegovački derbi

Mladom treneru večerašnji će hercegovački derbi biti prvi za kojeg se pripremao kao član stručnog stožera, a ne kao igrač. No, Ivanković naglašava kako nema velike razlike u pripremi jer su derbiju uvijek puni naboja i želje za pobjedom.

''Sigurno je sada manji pritisak na meni konkretno, budući da sam na početku trenerske karijere i nemam neku veliku odgovornost, ali želja za pobjedom moga kluba je ista i takva će sigurno biti cijeli život“, ističe Ivanković u razgovoru za Bljesak.info.

''Idemo utakmicu po utakmicu. Skautirali smo protivnika, momčad Zrinjskog vrlo dobro poznajemo i pokušat ćemo iskoristiti njihove mane koje smo uočili u pripremi za derbi. Vjerujem kako će se već u večerašnjem derbiju osjetiti pomaci u našoj igri, pogotovo u napadačkom dijelu“, zaključio je Ivanković.

Ljubitelji kvalitetnog nogometa i istinskog sportskog rivaliteta, koji ne budu mogli večeras nazočiti hercegovačkom derbiju na stadionu Pod Bijelim Brijegom, isti će moći pratiti u izravnom TV prijenosu na BHT1.

Kopirati
Drag cursor here to close