Široki Brijeg igra sve bolje

Ivanković: Rezultat je na kraju realan

Mi smo se opredijelili da se malo više branimo, s obzirom da oni imaju igrače koji su brzi i opasni na lopti. Ostaje žal što smo primili gol iz prekida, ali je ovaj rezultat na kraju realan, objasnio je Ivanković.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2021. u 22:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg je svoju dobru seriju igara u posljednje vrijeme naplatio. Jeste da nakon posljednjeg remija momci trenera Ivankovića ih imaju najviše devet, ali sada su na čevrtom mjestu s 24 boda. Nakon teškog poraza u Mostaru, Široki Brijeg je u šest utakmica uzeo 14 bodova. I ako se gledaju brojke, onda je uz Zrinjski i Tuzla City upravo momčad s Pecare napravila najbolji posao u finišu ove sezone.

" Mi smo imali problema jer smo ekipu slagali u hodu, neki igrači su došli u sedmom, neki u osmom, devetom mjesecu i trebalo je vremena da oni dođu u tu natjecateljsku formu, pogotovo igrači koji rade tu razliku na terenu, poput Mujana ili Ćavara. Takvi igrači ako nisu sto posto spremni, njihov individualni kvalitet ne može doći do izražaja. Kroz ove reprezentativne pauze smo se fizički podigli, do nivoa da možemo igrati utakmice onako kako želimo. Mislim da možemo još bolje izgledati, da ima prostora za napredak. Nakon utakmice protiv Zrinjskog smo napravili jedan reset, kako mi u stručnom stožeru tako i igrači, da vidimo u kojem pravcu moramo ići" istakao je strateg Širokog Brijega, Jure Ivanković.

U duelu protiv Veleža, Široki Brijeg je imao bolje prilike u prvom dijelu, ali je u drugom postigao gol. Ne bilo kakav.

"Zabili smo gol početkom drugog poluvremena i možda smo i u prvom imali neke situacije opasnije od Veleža. Nakon njihovih izmjena su oni uspostavili kontrolu i kreirali su nekoliko prilika sa ubačajima sa strane iz kojih su bili opasni. Mi smo se opredijelili da se malo više branimo, s obzirom da oni imaju igrače koji su brzi i opasni na lopti. Ostaje žal što smo primili gol iz prekida, ali je ovaj rezultat na kraju realan, objasnio je Ivanković kojeg do kraja prvog dijela sezone čekaju još dvije izuzetno teške utakmice. Prvo protiv Sarajeva na Pecari, nakon toga Željezničar na Grbavici.

Kopirati
Drag cursor here to close