Očekuje neizvjestan hercegovački derbi

Ivanković: Remi ne odgovara ni Zrinjskom ni Širokom

''Da nam je netko rekao prije 15 godina da ćemo doći sa Širokim na ovu razinu, ne bih vjerovao'', kazao je pomoćni trener ''Plemića''
Sport / Nogomet | 30. 03. 2018. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Očekujemo neizvjesnu utakmicu. Velik je ulog i nama i Širokom, a remi ne odgovara ni nama ni njima'', istaknuo je na press konferenciji pomoćni trener HŠK Zrinjski Mario Ivanković uoči 49. hercegovačkog derbija koji se u subotu (16.00 sati) igra na Pecari u sklopu trećeg kola Lige za prvaka.

Široki bi se pobjedom približio Zrinjskom na samo tri boda zaostatka te bi dodatno zakomplicirao utrku za prvaka dok ''Plemići'' ne smiju kiksati jer za vrat pušu vodećem Željezničaru. 

S obzirom da je NS BiH suspendirao Blaža Sliškovića zbog komentara na rad Saveza, Mostarce će s klupe voditi Ivanković koji se nada punoj Pecari i lijepom vremenu, fair navijanju te utakmicu gdje će presuditi kvaliteta pojedinaca. ''Što se tiče izostanka Bake s klupe, mislim da će sve biti kako treba'', dodao je.

Već ranije smo pisali da aktualni prvak neće moći računati na dva izuzetno važna igrača kapetana Peru Stojkića i Ognjena Todorovića, a zadnji trening uoči hercegovačkog derbija odradit će u petak gdje će ispitivati još neke solucije za početnu momčad.

Ivanković smatra da je momčad Širokog Brijega kvalitetna te da imaju isto problema kao i Zrinjski kada su u pitanju izostanci igrača.

''Da nam je netko rekao prije 15 godina da ćemo doći sa Širokim na ovu razinu, ne bih vjerovao. Nek' pobjedi spretniji i bolji u 90 minuta'', zaključio je Ivanković najavu derbija na Pecari.

Statistika hercegovačkog derbija

Hercegovački derbi svoju povijest piše od 26. lipnja 1994. i prve utakmice u doigravanju za prvaka Herceg-Bosne. Š

iroki Brijeg i Zrinjski do sada su odigrali 12 prvenstvenih utakmica u Ligi Herceg-Bosne, četiri u Premijer ligi Federacije BiH i 32 u Premijer ligi BiH.

U Ligi Herceg-Bosne Široki Brijeg je slavio osam puta, a Zrinjski dva puta dok dva puta nije bilo pobjednika.

U Premijer ligi Federacije BiH odigrane su samo četiri utakmice, odnosno dvije sezone, a Zrinjski je slavio dva puta dok je isto toliko puta završilo neodlučeno.

U 32 utakmice Premijer lige BiH Široki je slavio 12 puta, a Zrinjski 11 dok je devet utakmica završilo neodlučenim rezultatom. ''Plemići'' su na Pecari upisali tri pobjede, četiri remija i devet poraza. ''Plavo-bijeli'' su u 32 utakmice postigli 49 pogodaka, a Mostarci 38.

Posljednji susret na Pecari pripao je domaćima koji su slavili 2:1 nakon što su gubili na poluvremenu. 

Kopirati
Drag cursor here to close