Silom prilika na klupi

Ivanković: Puno mi znači prva samostalna pobjeda

Momčad Zrinjskog u kup utakmici protiv Slavije vodili su treneri iz omladinskog pogona - Mario Ivanković, Dalibor Cvitanović i Igor Melher
Sport / Nogomet | 21. 10. 2020. u 18:15 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ipak, na terenu se nije osjetilo da je stručni stožer posve novi. Plemići su u furioznom otvaranju drugog dijela razbili Slaviju s 4:0 i izborili četvrtfinale Kupa BiH. 

"Znači mi puno ova pobjeda, jer mi je prva samostalna, makar i u ovakvim nepredviđenim okolnostima. Napravili smo ono što smo thtjeli, prošlii dalje i sačuvali odmornim neke glavne pojedince", kazao je Ivanković nakon svoje debitantnske utakmice.

"Slavija je u prvom poluvremenu defanzivno dobro stajala, mi smo imali par stopostotnih šansi, ali nismo uspjeli postići gol. Međutim, u drugom dijelu smo pogađali iz skoro svake šanse, na vrijeme završili pitanje pobjednika i čuvali rezultat do kraja".

Nekadašnji pomoćnik u stručnom stožeru sada je došao iz omladinskog pogona, jer je stručni stožer u samoizolaciji. Ivanković je izveo prilično novu ekipu u odnosu na prvenstvene oglede, pa su od početka u prvih 11 bili dva zadnja pridošla igrača Suad Sahiti i Zarija Lambulić.

"Ovakva ekipa nikada skupa nije igrala, ali odnosom i zalaganjem moramo biti zadovoljni. Napravili smo što smo trebali i odmorili većinu prvotimaca. Raspored je gust, imamo svaki treći dan utakmice, ali morat ćemo se postaviti da dobijemo svaku, jer smo u zaostatku. Ipak, imamo kvalitetu za tako nešto", zaključio je Ivanković koji će biti u ulozi prvog trenera i u nedjelju na gostovanju kod Olimpika.

Kopirati
Drag cursor here to close