Kup BiH

Ivanković: Maksimalno ozbiljno u Kupu

''Mi ćemo biti maksimalno ozbiljni i koncentrirani, jer želimo prolazak u Kupu i to je najvažnije''
Sport / Nogomet | 28. 09. 2021. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Ivanković: Maksimalno ozbiljno u Kupu

Trener Nogometnog kluba Širokog Brijega Jure Ivanković najavio je da ću u sutrašnjem susretu šesnaestine finala Kupa BiH protiv Slobode iz Mrkonjić Grada priliku dati igračima koji su do sada igrali manje.

''Mi ćemo biti maksimalno ozbiljni i koncentrirani, jer želimo prolazak u Kupu i to je najvažnije. Priliku će dobiti igrači koji do sada nisu imali puno minutaže i to će biti prilika da pokažu kako se na njih može ozbiljno računati. Razlika u kvaliteti postoji, ali ako u takvim utakmicama ne budete dovoljno angažirani, možete imati problema protiv motiviranih domaćina. Nadam se da ćemo dobro ući u utakmicu i napraviti dobar rezultat, jer ubrzo slijedi utakmica protiv Zrinjskog i tu želimo doći u pozitivnom ozračju'', izjavio je Ivanković na konferenciji za novinare.

Ivanković je naglasio kako ima dosta problema zbog velikog broja ozlijeđenih i bolesnih igrača.

''Imamo dosta problema s igračima koji su pod nekakvom virozom, nekoliko ih se žalilo na simptome u proteklom tjednu. Miškić, Bože Vukoja, Vujinović i Mašić su sada osjetili simptome, od prije Lukić i Jurić, a Bože Musa je ozlijeđen, tako da ostaje vidjeti kakva će situacija biti s igračima u narednim danima. Nadam se da ćemo do Zrinjskog imati na raspolaganju što veći broj igrača kako bismo na najbolji mogući način sastavili momčad za derbi'', kazao je.

Dodao je kako opuštanja ne smije biti jer su iznenađenja u utakmicama Kupa uvijek moguća.

''Pogledali smo neke utakmice našeg protivnika i posavjetovali se s trenerima koji su vodili svoje ekipe u istoj ligi sa Slobodom iz Mrkonjić Grada. Oni su jako iskusna ekipa s nekoliko igrača iz višeg ranga, tako da mogu biti opasni. U takvim utakmicama, kada se igra protiv momčadi koja je objektivno dosta slabija, ako ne budete dovoljno ozbiljni, stvari se mogu okrenuti u drugom smjeru'', kazao je Ivanković.

Veznjak Širokog Ivan Paponja upozorio je kako u trećem rangu bh. nogometa iz kojeg dolazi Sloboda, ima neugodnih protivnika, stoga valja biti maksimalno oprezan.

''Do sada sam većinom igrao u trećem rangu bh nogometa i to je dobra liga za razvoj mladih igrača. U toj ligi se može steći kvalitetno iskustvo, pa sam ga i ja stekao. Sigurno da u Kupu ima dosta iznenađenja i svatko svakoga može pobijediti, pa tako i mi ne smijemo doći opušteni. Mi idemo na pobjedu i nećemo dopustiti protivniku da nas iznenadi'', poručio je Paponja.

Utakmica između Slobode i Širokog Brijega igra se u srijedu u 16 sati.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close