Zrinjski

Ivanković: Borba za titulu u zadnjem kolu traži drukčiji pristup

Sport / Nogomet | 25. 05. 2017. u 09:02 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zrinjskom dobro znaju što im je činiti - fokus na preostalih, nedjeljnjih 90 minuta sa Slobodom trenutno im je jedino bitan.

Pomoćni trener Mario Ivanković itekako je svjestan situacije koja nije - obična.

“Gotovo svaki puta kada smo osvajali naslov, zadnja utakmica kod kuće bila bi odrađena u slavljeničkom raspoloženju…, jer titula je već bila osvojena”, primjetio je Ivanković za Dnevni list pa istaknuo: “Ovog puta je drukčije, jer to moramo napraviti u zadnjoj utakmici sezone, to mijenja psihološki pristup i pripremu.”

Specifično je i to što Sloboda nema što izgubiti..., zapravo Tuzlaci nemaju skoro nikakav motiv.

“Tako su nam govorili da će biti lako i s Radnikom, koji je bio ostao bez šansi da izbori Europu pa ste vidjeli dramu. Svjesni smo da nam nitko ništa neće pokloniti, da Sloboda u Mostaru neće stajati i gledati kako joj zabijamo pet komada. Zato je vrlo važno na najbolji mogući način ući u utakmicu, što prije zabiti i odagnati nervozu koja bi se mogla pojaviti kako vrijeme odmicalo.”

Tužakanje Željezničara na koje je Zrinjski službeno odgovorio, također je detalj kojeg se ne može zanemariti.

“Teško je reći da to ne utječe na sve u klubu, jer ipak smo bili sudionici utakmice o kojoj se toliko priča. Ali baš zato igračima na svakodnevnim treninzima pokušavamo ukazati da se ne obaziru na prozivanja i da se fokusiraju na treninge, na tu zadnju utakmicu sezone u kojoj moraju dati maksimum.”

Kopirati
Drag cursor here to close