Bayernov adut

Ivan Perišić: Ja sam u svoje klubove uvijek ulazio na mala vrata

"Često sam... neću reći podcijenjen, ali u klubove sam gotovo u pravilu ulazio na mala vrata. Tek nakon toga pokazivao sam ono što mogu", kaže Perišić o načinu na koji je došao u Bayern
Sport / Nogomet | 02. 10. 2019. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Ivan Perišić (FC Bayern)

Pred kraj prijelaznoga roka ovoga ljeta Ivan Perišić došao je na posudbu iz Intera u Bayern. Bavarci su milanskom klubu platili pet milijuna eura za jednu sezonu posudbe, a idućega ljeta mogu Vatrenog otkupiti za 20 milijuna.

Nakon što je posložio prve dojmove, Perišić kaže kako bi rado stao u Bayernu i nakon idućeg ljeta.

"Vjerujem u sebe. Mislim kako mogu uvjeriti klub da me zadrže. To je moja želja i učinit ću sve što je u mojoj moći", kazao je Perišić za The Athletic.

Jasno mu je kako je njegov dolazak u Bayern mnogima bio iznenađujući i kako su neki na sve to gledali s ogromnom skepsom, u uvjerenju da se Ivan neće snaći u takvome timu.

Uostalom, nije tajna da su Bavarci ovoga ljeta imali veliki plan - dovođenje Leroyja Sanéa iz Manchester Cityja. I kad se učinilo da je sve završeno, Sané se teže ozlijedio. Zanimljivo je da su Građani Bayernu kao alternativu ponudili Gabriela Jesusa, za znatno manje novca od onoga što su tražili za Sanéa, ali Bayern nije pristao.

Leroy Sané ostaje njihova opcija i vratiti će joj se nakon što nogometaš ozdravi, a Perišić je na koncu bio opcija B, barem privremeno.

"Često sam... neću reći podcijenjen, ali u klubove sam gotovo u pravilu ulazio na mala vrata. Tek nakon toga pokazivao sam ono što mogu", kaže Perišić o načinu na koji je došao u Bayern, kao opcija s kojom nitko nije računao sve dok nije ozlijeđen Leroy Sané.

 

Video: Ivan Perisic The Best Skills-Goals-Assists

U Bundesligi je Perišić za novi klub već uknjižio dva pogotka i jednu asistenciju te u Bayernu smatraju kako je već zadovoljio očekivanja.

"Ivan Perišić je u potpunosti ispunio očekivanja", kaže Karl-Heinz Rummenigge.

Za The Athletic je Perišić govorio i o tome kako je prije dvije godine praktično već bio jednom nogom u Manchester Unitedu.

"Za mene je uistinu bila velika čast kad je nazvao José. Uistinu sam imao veliku želju priključiti se njegovome timu. Bilo bi to ispunjenje sna zaigrati za United. Zaigrati u svim velikim ligama je uistinu moj veliki san", kaže Perišić.

Posao s Unitedom na koncu je ipak propao, a znatno kasnije Ivan je saznao i detalje zbog čega se sve to tako događalo.

"Bilo je bolno za mene, ali ne bih želio ulaziti u detalje. Tek sam nakon dvije godine saznao zbog čega je transfer propao", izjavio je.

Kopirati
Drag cursor here to close