'Pomilovanje'

Ivan Jurić vraćen na klupu Genoe

Sport / Nogomet | 10. 04. 2017. u 12:39 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto manje od dva mjeseca nakon što je dobio otkaz, hrvatski stručnjak Ivan Jurić (41) je vraćen na klupu Genoe.

Vodstvo kluba je nakon samo šest utakmica uručilo otkaz njegovom nasljedniku Andreu Mandorliniju i vratilo Jurića na trenersku klupu kako bi spasio klub od ispadanja.

Jurić je dobio otkaz 20. veljače nakon poraza od Pescare (0:5), a naslijedio ga je Mandorlini.

Novi trener je dobro startao i u prve dvije utakmice osvojio je četiri boda. Međutim, uslijedila su četiri poraza od Sampdorije, Milana, Atalante i Udinesea, pri čemu je Genoa primila deset golova, a nije postigla nijedan, piše Hina.

Mandorlini je dobio 'cipelu', a momčad je ponovo gurnuta u Jurićeve ruke. S Jurićem su na posao vraćeni i njegovi pomoćnici Alberto Corradi i Stjepan Ostojić.

"Vodstvo kluba se odlučilo na trenersku promjenu. Andrea Mandorlini je smijenjen zajedno sa svojim stručnim stožerom, a na njegovo mjesto vraćen je Ivan Jurić sa svojim pomoćnicima," poručili su iz kluba.

Njegov jedini zadatak je sačuvati prvoligaški status kluba. Genoa se trenutačno nalazi na 16. mjestu sa 29 bodova, devet više od zone ispadanja.

Jurić se proslavio kada je mali Crotone senzacionalno uveo u Seriju A. Upravo je Crotone suparnik Genoe za ostanak u elitnom društvu. Crotone se nalazi na 18. mjestu koje vodi u niži rang natjecanja sa 20 bodova. Između Genoe i Crotonea je Empoli sa 23 boda. Gotovo sigurni putnici u Serie B su Palermo (15) i Pescara (14).

Kopirati
Drag cursor here to close