Apostoli El Clasica

Ivan I Luka: Vatrena braća opet predvode Barcu i Real

Ivan Rakitić odavno zove Modrića bratom i u svojim izjavama zadnjih tjedana neumorno zahtijeva Zlatnu loptu za svog kolegu iz reprezentacije
Sport / Nogomet | 28. 10. 2018. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica važnih igrača Barcelone i Reala i danas će istrčati na Camp Nou kako bi predvodili svoje timove u još jednom El Clasicu, derbiju svih nogometnih derbija.

Luka Modrić i Ivan Rakitić srdačno će se zagrliti nakon zadnjeg sučeva zvižduka, bez obzira na svu tu usijanu atmosferu koja ovaj veliki dvoboj prati.

Sportski portal Marca piše kako su njih dvojica veliki prijatelji, bez obzira što će danas biti najveći rivali na travnjaku.

Ivan Rakitić odavno zove Modrića bratom i u svojim izjavama zadnjih tjedana neumorno zahtijeva Zlatnu loptu za svog kolegu iz reprezentacije, koji je, skupa s njim i ostalima, na maestralan način vodio Vatrene do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Što se tiče Ivana Rakitića, za očekivati je da će mu trener Ernesto Valverde i danas povjeriti vrlo zahtjevne zadatke i u obrambenoj zoni, ali i u kreiranju napadačkih akcija Barcelone.

S druge strane, Modrić je za igru Reala uvijek bio važan, što se očituje i na rezultatima zadnjih nekoliko utakmica, na kojima Luka nije pokazivao formu koja se očekuje od najboljeg igrača na svijetu.

Los Blancosi su uknjižili nekoliko uglavnom neočekivanih loših rezultata, jer ako Luka Modrić ne vuče ekipu na svoj način, onda su znatno manje opasni.

Utakmica kao što je El Clasico ima pak drukčiji naboj i drukčiju motivaciju za ona 22 igrača koji istrče na teren. Jednako tako i za Rakitića i Modrića.

Osim ozlijeđenog Messija, svi najbolji će istrčati

Utakmica između Barcelone i Reala, koja se igra u okviru 10. kola španjolskog prvenstva, započet će u 16:15.

Očekuju se sastavi bez velikih iznenađenja.

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitić, Melo, Coutinho, Luis Suarez i Rafinha.

Real: Courtois, Nacho, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Isco, Modrić, Benzema, Bale.

Sudit će José María Sánchez Martínez iz grada Murcije.

Kopirati
Drag cursor here to close