EURO 2020

Italija razbila Tursku i poslala poruku favoritima Eura

Italija je uvjerljivom pobjedom od 3:0 nad Turskom otvorila Europsko prvenstvo u nogometu. Talijani su apsolutno zasluženo stigli do ove pobjede, a Turska je u potpunosti razočarala.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2021. u 22:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apsolutno zasluženo Talijani su stigli do prve pobjede na Euru, nadigravši Tursku na Olimpicu u utakmici skupine A rezultatom 3:0.

Od prve minute imali su dominaciju, ali mreže su u prvom poluvremenu mirovale, iako su Azzurri imali čak 14 udaraca u tom razdoblju igre.

U posljednjim trenucima prvog dijela Talijani su tražili jedanaesterac nakon što je Čelik igrao rukom, međutim VAR soba nije tako mislila.

Ovaj trenutak vrijedi istaknuti, jer u ovakvim situacijama obično se svira penal. Moguće je da su suci za Euro dobili neke nove instrukcije, što će pokazati nastavak turnira.

Poveli su Talijani u 53. minuti autogolom Demirala. Prvi put u povijesti se dogodilo da je prvi gol na Europskom prvenstvu autogol.

Na 2:0 je povisio Immobile u 66. minuti, dok je konačnih 3:0 postavio Insigne u 79.

U drugoj utakmici ove skupine u subotu od 15 sati igraju Švicarska i Wales.

U drugom kolu Italija igra protiv Švicarske, a Turska s Walesom. 

Sjajnom predstavom na Olimpicu Italija je s pravom pokazala zašto je guraju među favorite EURO-a.

Koliko su Azzurri bili dominantni pokazuje i podatak od 24 udarca, dok je Turska imala smo jedan, te 62 posto posjeda lopte i osam kornera.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close