Uefa Liga nacija

Italija odnijela bodove iz Amsterdama; Haaland vodio Norvežane u pobjedi 5:1

U najatraktivnijem dvoboju dana Lige A Italija je kao gost na Johan Cruijff Areni svladala domaćina Nizozemsku s 1:0. Norveška pokazala kako vjerojatno neće dugo igrati u nižim rangovima Lige nacija. Pregazili su Sjevernu Irsku s 5:1.
Sport / Nogomet | 07. 09. 2020. u 23:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Interov igrač Nicolò Barella donio je pobjedu Azzurima

U najatraktivnijem dvoboju dana Lige A Italija je kao gost na Johan Cruijff Areni svladala domaćina Nizozemsku s 1:0.

Italija je pobjednički gol postigla u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Jorginho i Insigne su kombinirali po lijevoj strani, a omaleni je Napolitanac našao odličnog igrača Rome Nicola Zaniola. On s mjesta centrira u sâm peterac, a tamo je na lopti najbrži standardni veznjak Intera i Zanilov imenjak Barella koji glavom postavlja 0:1.

Bosna i Hercegovina poražena je na Bilinom polju u Zenici s 1:2 od Poljske.

Što se tiče drugih skupina, večeras je Norveška pokazala kako vjerojatno neće dugo igrati u nižim rangovima Lige nacija.

U pobjedi 5:1 protiv Sjeverne Irske (Skupina B), mlada zvijezda Erling Haaland (Borussia Dortmund) postigao je dva pogotka, a isti učinak imao je i njegov kolega Alexander Sörloth (Trabzonspor), kojeg u Bundesligu pokušava dovesti RB Leipzig.

Austrija je u istoj skupini pretrpjela domaći poraz od Rumunjske (2:3), Strijelci su bili Alibec (3.), Grigore (51.) i Maxim (70.), odnosno Baumgartner (17.) i Onisiwo (81.).

Oslabljena Češka je izgubila od Škotske na domaćem terenu (1:2), a Slovačka i Izrael su u istoj skupini igrali 1:1.

U skpini C nogometaši reprezentacije Bjelorusije pobijedili su na gostovanju u Kazahstanu (2:1), dok je Litva, također kao gost, bila bolja od Albanije (1:0).



Kopirati
Drag cursor here to close