Horor u Napulju

Istraga u Napulju: Vratar Ospina ima potres mozga i ostaje u bolnici

Stradao je odmah na početku nedjeljne utakmice u duelu s protivnikom Ignaciom Pussettom, liječnici su mu pružili pomoć, zamotali glavu i Ospina se vratio u igru. Nažalost, očigledno nije bio dobro i u 40. minuti utakmice se onesvijestio na terenu.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2019. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

David Ospina je imao sreće. Golman Napolija je zaradio potres mozga, ali nema nikakvih težih oštećenja glave.

Ospina se srušio tijekom utakmice talijanskog prvenstva Napolija i Udinesea (4-2), a CT nije pokazao nikakva oštećenja na mozgu. Ostat će u bolnici još jednu noć na promatranju i u utorak bi trebao napustiti kliniku Pineta Grande.

Stradao je odmah na početku nedjeljne utakmice u duelu s protivnikom Ignaciom Pussettom, liječnici su mu pružili pomoć, zamotali glavu i Ospina se vratio u igru. Nažalost, očigledno nije bio dobro i u 40. minuti utakmice se onesvijestio na terenu. Bio je sam na svojoj polovici terena i prošlo je nekoliko trenutaka prije nego što su ostali shvatili što se događa.

Foto: AFP / Trenutak prije udarca koljenom u glavu

Stravična scena

Liječnici su odmah utrčali na teren, a fotografije nesreće izgledaju stravično. Ospina je na travnjaku ležao bez svijesti, a liječnici su mu brzom reakcijom izvadili jezik da spriječe gušenje, prebacili ga na nosila i prevezli u bolnicu gdje se probudio. Stanje mu je već sinoć bilo stabilno, ali su ga iz opreza odlučili ostaviti 48 sati na promatranju.

Kolumbijski vratar je u Napoli stigao ljetos na posudbu iz Arsenala. Za momčad iz Napulja je branio u 13 prvenstvenih utakmice i u svih šest utakmica Lige prvaka.

Foto: AFP / Moglo je završiti tragično za Davida Ospinu

Istraga u Napulju

Napuljski mediji pišu kako će se provesti istraga oko odluke glavnog liječnika da se Ospina vrati u igru. U sudaru je zaradio žestok udarac u glavu, izgubio je dosta krvi i na kraju je to i dovelo do gubitka svijesti.

Pitanje je jesu li liječnici mogli bolje reagirati, uspostaviti dijagnozu na vrijeme i tako spriječiti nepotreban šok... 

Kopirati
Drag cursor here to close