#LCFC

Istraga o padu helikoptera traje; Leicester potvrdio utakmicu za subotu

Lijepa gesta domaćina iz Walesa bila je - upitati nogometaše Leicestera jesu li za to da se utakmica pomakne. Odgovor je bio jednoglasan - ne, igrat će se. Tako je odlučio čak i sin preminulog predsjednika Leicestera
Sport / Nogomet | 30. 10. 2018. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijeli Leicester i Engleska ovih se dana opraštaju od poginulih u subotnjem padu helikoptera kraj stadiona King Power.

Živote su u nesreći izgubili predsjednik tamošnjeg kluba Vichai Srivaddhanaprabha, njegovi suradnici Nursara Suknamai i Kaveporn Punpare, pilot Eric Swaffer i kopilotkinja Izabela Roza Lechowicz.

Tvrtka Air Invasion Investigation Branch [AAIB] je potvrdila da je pronašla crnu kutiju i da će forenzički pregledati olupinu prije premještanja u Farnborough.

Vjeruje se da je ovo prva nesreća u kojoj je sudjelovao helikopter AW169.

Momčad premijerligaša okupila se pred stadionom kako bi odala počast predsjedniku koji ih je 2016. odveo do povijesne titule prvaka Engleske.

Jamie Vardy, Kasper Schmeichel, Harry Maguire i drugi igrači "lisica" teško su mogli suspregnuti suze.

Tisuće buketa cvijeća, šalova, dresova i drugih navijačkih obilježja položeni su ispred stadiona.

Dva dana nakon nesreće na Otok iz Tajlanda su stigli i članovi obitelji Srivaddhanaprabha, Vichaijev sin Aiyawatt, inače potpredsjednik kluba, supruga Aimon te predsjednik Tajlanskoga nogometnog saveza, Somyot Poompanmoung.

Dirljiv oproštaj od poginulog Vichaija igrači i osoblje Leicestera upriličili su na travnjaku King Powera. Grad je doista zavijen u crno.

Uoči utakmice će se na stadionu u Cardiffu, a vrlo vjerojatno i na ostalim engleskim terenima održati minuta šutnje. Nogometaši će nositi i crni flor na rukama.

Kopirati
Drag cursor here to close