Kraljevi

Ispisali povijest: Real Madrid je već tisuću dana na krovu Europe!

Brojka od tisuću dana na europskom prijestolu će rasti sve do ovogodišnjeg finala Lige prvaka na stadionu Wanda Metropolitano, a hoće li se i dalje nastaviti vladavina Los Blancosa, nezahvalno je prognozirati.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2019. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok su nogometaši Barcelone u zadnjem desetljeću dominirali La Ligom (sedam naslova u deset zadnjih godina), te na taj način ''vadili mast'' navijačima Real Madrida, Kraljevski je klub zavladao Europom. Tri krune za redom znače da je do današnjega dana Real ravno tisuću dana vladar Europe!

Brojač vremena zaustavio se 22. veljače 2019. na okrugloj brojci: 1.000 dana, odnosno0 24.000 sati ili 1.440.000 minuta na vrhu europskog nogometa.

Brojka od tisuću dana na europskom prijestolu će rasti sve do ovogodišnjeg finala Lige prvaka na stadionu Wanda Metropolitano, a hoće li se i dalje nastaviti vladavina Los Blancosa, nezahvalno je prognozirati.

Od 28. svibnja 2016. godine, kad je kapetan Sergio Ramos u Milanu podigao poznati ''klempavi'' pokal Lige prvaka, za Realovu Undécimu (11. naslov) pa sve do danas, nitko im nije uspio ''ukrasti'' taj trofej iz vitrine na stadionu Santiago Bernabeu.

Tri titule za redom (2015/16, 2016/17 i 2017/18) uistinu je uspjeh o kojem sanjaju svi nogometni klubovi u Europi.

Od finala u Milanu odigrao je Real ukupno 33 utakmice u elitnom europskom natjecanju, a uslijedili su naslovi osvojeni u Cardiff u i Kijevu. Od 33 utakmice Real je dobio 23, pet je odigrao neriješeno, a pretrpio pet poraza. Postigli su u tim susretima 83, a primili 40 golova.

Statistički gledano, od te milanske večeri do danas, pobijedili su u 70 posto odigranih europskih mečeva, postigavši 2,5 golova po utakmici, dok su u prosjeku primali 1,21 pogodak. Treba podsjetiti kako je najveći doprinos tome dao trener Zinedine Zidane, koji je Real preuzeo u siječnju 2016. od Rafe Beníteza. Zidaneov nasljednik Julen Lopetegui iskusio je s Realom samo tri utakmice Lige prvaka, nakon čega je stvari u svoje ruke preuzeo Santiago Solari.

Što se tiče pojedinačnog doprinosa igrača, učinak Cristiana Ronalda treba istaknuti prije svih. On je u sve tri sezone zaredom u kojima su osvojili naslov prvaka Europe bio najbolji strijelac. U prvoj od tri pobjedničke sezone protivničke je mreže pogađao 16 puta, u drugoj 12 i u trećoj 15 puta - ukupno 43 gola. Općenito je Ronaldo najuspješniji strijelac Lige prvaka u povijesti s postignutim 121 golom u 159 utakmica.

Kopirati
Drag cursor here to close