Švicarska u četvrtfinalu

Ispali svjetski prvaci: Sommer poslao Francuze na ljetovanje

Francuska je u 75. povela 3:1, Gavranović u 90. zabio za 3:3, te se otišlo u produžetke pa na penale. Mbappe je promašio ključni penal - Švicarska je u četvrtfinalu protiv Španjolske! Svjetski prvaci idu kući...
Sport / Nogomet | 29. 06. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bukureštu je odigrana utakmica osmine finala Europskog prvenstva koja je bila svojevrsna repriza ranije utakmice u Kopenhagenu.

Švicarska je povela pogotkom Harisa Seferovića (15'), Francuska je u nastavku preokrenula 'blitzkriegom' Benzeme (57', 59'), a onda je i pogotkom Paula Pogbe (75') stigla do prednosti od dva razlike.

Prije preokreta Švicarsci su imali jedanesterac kod vodstva 1:0, ali je Lloris pročitao Rodrigueza i obranio njegov udarac.

Kao i u Kopenhagenu, činilo se da je kod 3:1 sve riješeno. A onda je Seferović zabio drugi u 81., a Dinamov igrač Mario Gavranović svoj prvi u 90. Zanimljivo, četiri minute ranije, Gavranoviću je poništen pogodak iz minimalnog zaleđa.

Utakmica je otišla u produžetke, ali više nije bilo pogodaka.

Na koncu je Švicarska došla do četvrtfinala protiv Španjolske boljim raspucavanjem penala.

Prvih devet izvođača bilo je precizno, a onda je Sommer obranio udarac najvećoj zvijezdi Tricolora Kylianu Mbappeu i gurnuo Švicarsku u četvrtfinale.

Za Švicarsku su pogađali Mario Gavranović, Fabian Schär, Manuel Akanji, Ruben Vargas, Admir Mehmedi, dok su za Francusku uspješni bili Pogba, Giroud, Thuram i Kimpembe.

Kylian Mbappe veliki je francuski tragičar na ovom turniru.

Sada je također jasno da se Euro nastavlja i bez svjetskih (Francuska) i bez europskih (Portugal) prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close