Pogodak Brozovića

Interu ''Derby della Madonnina''

Inter je ovom pobjedom produžio niz bez poraza u gradskom derbiju na šest ligaških utakmica ostvarivši pritom četiri pobjede i dva remija.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2019. u 22:51 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednom od najvećih derbija talijanskog nogometa, poznatijem kao "Derby della Madonnina", Inter je kao gost pobijedio gradskog suparnika Milan sa 2-0, a jedan od najboljih igrača utakmice bio je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović koji je postigao prvi pogodak na utakmici.

Brozović je dirigirao igrom "Nerazzurra",  a u 49. minuti i zabio za vodstvo gostiju. 

Hrvatski veznjak je primio Sensijevu loptu na 16 metara i pucao, a lopta se odbila od Leaa i prevarila Donnarummu. Sudac Daniele Doveri je prvotno poništio pogodak zbog zaleđa, ali je nakon pregleda VAR-om priznao gol. Korak bliže pobjedi Inter je stigao u 78. minuti kada je Romelu Lukaku glavom zabio na asistenciju Nicole Barelle. 

Brozović je sjajno odigrao cijeli susret za Inter, dok je Ante Rebić u dresu Milana dobio priliku u zadnjih 10 minuta. 

Inter je ovom pobjedom produžio niz bez poraza u gradskom derbiju na šest ligaških utakmica ostvarivši pritom četiri pobjede i dva remija.

Bodove je osvojio i Juventus, koji je daleko teže nego što se očekivalo u Torinu porazio Veronu sa 2-1.

Verona, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, povela je u 20. minuti sjajnim pogotkom Miguela Velosa s više od 20 metara.

Zanimljivo, samo 30-tak sekundi ranije Verona je imala kazneni udarac, no Samuel di Carmine je pogodio vratnicu. Na odbijenu loptu natrčao je Darko Lazović ali je i njegov udarac završio u okviru gola. U nastavku akcije lopta je došla do Velosa koji je sjajno zabio za vodstvo gostiju.

Izjednačio je Aaron Ramsey u 31. minuti, a za 2-1 zabio je Cristiano Ronaldo iz jedanaesterca.

U 90. minuti gosti su imali dvije sjajne prilike za izjednačenje, no Gianluigi Buffon je obranio Lazovićev udarac, a u nastavku akcije Veloso je pogodio lijevu stativu. U posljednjim trenucima susreta Verona je ostala s igračem manje nakon što je isključen Marash Kumbulla.

Na ljestvici vodi Inter s maksimalnih 12 bodova, Juve na drugoj poziciji ima 10 bodova, a treća je Bologna sa sedam bodova. Napoli na četvrtom mjestu ima šest bodova i utakmicu manje. Milan je tek osmi.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close