Hakimi i Gosens

Interove konte: Doveli desnog braniča iz Reala, ali tragaju i za lijevim

Achraf Hakimi je danas već sletio u Grad mode gdje će obaviti liječnički i sutra potpisati ugovor. Real će dobiti 40 milijuna eura nakon potpisa ugovora i još pet milijuna kroz bonuse.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2020. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Diario AS / Achraf Hakimi prešao u Inter iz Milana

Conteova trenerska filozofija usko je vezana za ofenzivne bekove, koji su spojka između obrane i napada u njegovoj omiljenoj 3-5-2.

Ove sezone krpao se s provizornim rješenjima, pokušao izvući maksimum iz ove godine dovođenjem Mosesa i Younga u Inter, ali iduće sezone konačno bi mogao imati tandem bekova iz snova.

Prvu polovicu posla prakitčki je obavio, transfer Achrafa Hakimija iz Real Madrida je dogovoren.

Marokanac je danas već sletio u Grad mode gdje će obaviti liječnički i sutra potpisati ugovor.

Real će dobiti 40 milijuna eura nakon potpisa ugovora i još pet milijuna kroz bonuse.

Sjajni desni bek briljirao je protekle dvije sezone na posudbi u dortmundskoj Borussiji, žuto-crni su ga željeli zadržati još godinu dana na posudbi, ali on se želio konačno negdje trajno skrasiti.

Imao je u planu povratak u Madrid, ali kad su ga Zidane i Perez obavijestili kako mu ne mogu garantirati udarnu momčad, odlučio je prihvatiti Interovu ponudu.

Marokanca je navodno tražio i Bayern, ali Inter je bio brži, pristao mu platiti godišnju gažu od pet milijuna eura i osigurao sjajnog igrača i veliki potencijal koji bi godinama trebao gospodariti desnom stranom Nerazzurra. 

Na lijevoj bi strani Interov šef Antonio Conte želio jedno od Atalantinih otkrića – Robina Gosensa. Nijemac rođen u Nizozemskoj igra već treću godinu u Bergamu, a ove sezone je sjajan.

Pojavio se na Čizmi prije tri godine na mala vrata, a sad je tražen u velikom stilu.

Atalanta traži za Gosensa 35 milijuna jer, smatraju, ne bi smio vrijediti puno manje od Hakimija.

Inter će teško toliko moći keširati ovo ljeto pa predlaže prebijanje dijela transfera ugovorom jednog svog igrača. Riječ je o talentiranom napadaču Sebastianu Espositu, uz kojega Inter bi u Bergamo poslao još 20 milijuna eura. Čeka se odgovor Atalante.

Alternative su Chelseajev Emerson Palmieri ili pak Junior Firpo koji je na izlaznom peronu Nou Campa... 

Kopirati
Drag cursor here to close