UEFA Europa liga

Inter savladao Getafe, Manchester United bolji od LASK-a

U srijedu navečer odigrane su utakmice osmine finala UEFA Europa lige, tijekom kojih su se susrele ekipe Intera i Getafea te Manchester Uniteda i LASK-a.
Sport / Nogomet | 05. 08. 2020. u 23:13 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu navečer odigrane su utakmice osmine finala UEFA Europa lige, tijekom kojih su se susrele ekipe Intera i Getafea te Manchester Uniteda i LASK-a. 

Utakmica između Intera i Getafea odigrana je na neutralnom terenu Veltins Areni i bez publike. Susret je završen rezultatom 2-0.

Romelu Lukaku u 33. minuti postigao je prvi gol za Inter, a Christian Eriksen je u 83. minuti povećao razliku.

Manchester United je na Old Traffordu dočekao LASK, a utakmica je završila rezultatom 2-1.

Philipp Wiesinger doveo je LASK u prednost u 55. minuti, ali je Jesse Lingard izjednačio dvije minute kasnije. Anthony Martial bio je strijelac za konačnih 2-1 za Manchester United.

U prethodnom susretu Manchester United je slavio s 5-0.

Inter će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Bayer - Rangers, dok će United tražiti prolaz dalje protiv Kopenhagena koji je ranije u srijedu na svom terenu svladao Istanbul Basaksehir sa 3-0 (1-0) i tako nadoknadio 0-1 poraz iz prve utakmice u Istanbulu.

Dvostruki strijelac za danski sastav bio je Wind (4, 53-11m), a konačni rezultat postavio je Falk (62).

Šahtar iz Donecka je također kao domaćin sa 3-0 nadigrao Wolfsburg i tako potvrdio 2:1 pobjedu ostvarenu u prvoj utakmici igranoj početkom ožujka u Wolfsburgu, a prolazak među posljednjih osam osigurao je s tri gola u samoj završnici utakmice.

Sve do 89. minute bilo je 0-0, a onda je Junior Moraes postigao prvi gol, da bi u sudačkoj nadoknadi igrači ukrajinskog prvaka potpuno dotukli demoraliziranog protivnika.

Na 2-0 povisio je Solomon u prvoj minuti nadoknade, a konačni rezultat svojim drugim golom postavio je Junior Moraes u trećoj minuti dodanog vremena.

Marin Pongračić igrao je čitav susret za Wolfsburg, dok je Josip Brekalo na terenu bio do 75. minute.

Šahtar će u četvrtfinalu 11. kolovoza u Gelsenkirchenu igrati protiv pobjednika susreta Basel - Eintracht Frankfurt u kojemu nakon prve utakmice švicarski sastav ima prednost od 3-0.


Kopirati
Drag cursor here to close