Serie A

Inter preokretom slavio u derbiju s Napolijem, Perišić strijelac

Milanski Inter je u derbiju 13. kola Serie A svladao Napoli s 3:2, a pogodak za 2:1 zabio je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2021. u 22:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inter je u derbiju 13. kola Serie A nakon preokreta svladao Napoli s 3:2.

Napoli je poveo u 17. minuti preko Piotra Zelinskog, Inter je izjednačio osam minuta kasnije pogotkom Hakana Calhanoglua, a potpuni preokret donio je Ivan Perišić u 44. minuti.

Hrvatski ofenzivni veznjak je zatresao mrežu udarcem glavom nakon kornera Calhanoglua s lijeve strane. Bilo je upitno je li lopta prešla gol-crtu, no ustanovljeno je da jest, iako je Ospina prividno spasio svoj gol.

Za vodstvo domaćina 3:1 zabio je Lautaro Martinez u 61. minuti, a poraz Napolija ublažio je Dries Mertens u 79. minuti.

Gosti su do kraja utakmice mogli doći do izjednačenja, ali je 91. minuti Interov vratar Samir Handanović nevjerojatnom intervencijom spriječio pogodak nakon udarca Marija Ruija, a u 97. minuti je Dries Mertens neometan s osam metara poslao loptu preko grede.

Perišić je igrao do 88. minute, kad ga je zamijenio Satriano, dok je Marcelo Brozović odigrao cijelu utakmicu za pobjedničku momčad.

Edin Džeko je u igru ušao u 62. minuti, zamijenivši Correu.

Napoli je tako doživio prvi poraz u sezoni, a momčad Maurizija Sarrija je u ovom dvoboju primila gotovo isti broj pogodaka (3) kao u dosadašnjih 12 kola (4).

Inter je osmom pobjedom u sezoni došao do 28 bodova te za vodećim dvojcem, Napolijem i Milanom, sada zaostaje samo četiri boda.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close