Tuga za prijateljem

Iniesta: Patio sam od depresija, nisam znao kako dalje!

Njegova depresija bila je posljedica duboke tuge nakon smrti velikog prijatelja Daniela Jarquea, koji je sa samo 26 godina umro od zatajenja srca.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2018. u 06:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki Andres Iniesta, koji je nakon 22 sezone napustio klub svoga srca, FC Barcelonu, ispričao je kako je njegova daljnja karijera bila vrlo upitna nakon Svjetskog prvenstva 2010. godine. Naime, ovaj sjajni nogometaš u jednome je trenutku potonuo u duševni ponor iz kojega nije vidio izlaz.

"Jedan dan nakon finala Svjetskog prvenstva bio sam u roditeljskoj kući sa svojom suprugom, koja mi je tada bila djevojka. Rekao sam im u jednome trenutku: ja više ne mogu, ja jednostavno ovo više ne mogu", ispričao je Iniesta za La Sexta TV.

Njegova depresija bila je posljedica duboke tuge nakon smrti velikog prijatelja Daniela Jarquea, koji je sa samo 26 godina umro od zatajenja srca.

Svi Iniestini veliki uspjesi nisu mogli pomoći da se pomiri s gubitkom prisnog prijatelja. Sjećanje na Jarquea ostat će vječno, a milijuni će pamtiti kad je Iniesta nakon pobjedonosnog gola u finalu Svjetskog prvenstva protiv Nizozemske skinuo dres kako bi na majici, koju je nosio ispod, pokazao poruku „Dani Jarque siempre con nostros“ ("Dani Jarque je zauvijek s nama").

Nakon tog napada tjeskobe i bespomoćnosti u kući svojih roditelja, Iniesta je razmišljao o prekidu karijere. Odlučio se ipak zatražiti stručnu pomoć liječnika.

"Sretan sam što sam to iskusio i što su mi pomogli da se oslobodim iz te situacije. Iz toga sam izišao kao bolji čovjek", kazao je.

Uz sve nevjerojatne naslove koje je osvojio s Barcelonom, Andres Iniesta (34) bio je s reprezentacijom Španjolske dva puta europski prvak (2008. i 2012.), kao i svjetski prvak (2010.). Pogodak u produžecima protiv Nizozemske u finalu Svjetskog prvenstva 2010 zasigurno je kruna njegove karijere.

Igranje nogometa nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji Iniesta će nastaviti u japanskome Vissel Kobeu, gdje će mu suigrač biti još jedan velikan iz protekloga desetljeća, bivši njemački reprezentativac Lukas Podolski.

Kopirati
Drag cursor here to close