Podrška

Infantino ohrabrio Kineze u nastojanju da ugoste SP

Sport / Nogomet | 15. 06. 2017. u 08:34 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kine Xi Jinping sastao se sa predsjednikom FIFA-e Giannijem Infantinom. Jinping je na sastanku u Pekingu zahvalio Infantinu na podršci u razvoju nogometa u Kini.

“Mi smo svjesni da FIFA obraća mnogo pažnje na razvoj nogometa u Kini i vjerujem da saradnja Kine i FIFA-e ima svijetlu budućnost”, rekao je Jinping.

Infantino je rekao predsjedniku Kine, koji je veliki ljubitelj nogometa, da je cilj FIFA-e da pokrene "novu eru nogometa, ne samo u Kini, nego i u cijelom svijetu", prenosi B92.

Sastanak je održan nakon nagovještaja da bi Kina mogla da se kandiduje za domaćina Svjetskog prvenstva 2030. ili 2034. godine, u sklopu planova administracije Xi Jinpinga o velikom međunarodnom uspjehu kineskog nogometa.

Kina je jednom igrala na svjetskom prvenstvu, 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji i pretrpjela je sva tri poraza u svojoj grupi.

U azijskim kvalifikacijama reprezentacija Kine zauzima posljednje mjesto u A-grupi sa šest bodova iz osam utakmica i nije se plasirala na svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Kopirati
Drag cursor here to close