Prvi čovjek FIFA-e

Infantino: Nijedan meč, turnir i liga nisu vrijedni izlaganja ljudskih života opasnosti

Infantino je poručio da će na svaki način nastaviti pružati podršku nogometu.
Sport / Nogomet | 10. 04. 2020. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Svjetske nogometne organizacije (FIFA) Gianni Infantino je izjavio da su u novonastalim okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa (COVID-19) najvažniji ljudski životi.

FIFA je priopćila da je Infantino predstavnicima članica Svjetske nogometne organizacije putem video linka prenio najvažnije prioritete u znak podrške nogmetu u doba koronavirusa, javlja Anadolija.

Infantino je poručio da će na svaki način nastaviti pružati podršku nogometu.

"Naš prvi prioritet je zdravlje. Nijedan meč, turnir i liga nisu vrijedni izlaganja ljudskih života opasnosti. To bi trebali znati svi u svijetu. Nastaviti održavati natjecanja prije nego što sve postane 100 posto sigurno je čak više i od neodgovornog ponašanja. Bolje je malo pričekati, nego riskirati", kazao je.

Istaknuo je i da će klubovi sigurno imati određenih financijskih poteškoća zbog krize izazvane pandemijom.

"Zahvaljujući Fondu za hitne situacije nalazimo se u vrlo dobroj financijskoj poziciji. Ovo je novac za nogomet, a ne FIFA-in novac. Među našim dužnostima i obavezama je i pružanje pomoći kada god je to potrebno", dodao je Infantino.

Naglasio je da je u ovakvim vremenima veoma važno zajedno promišljati i donositi odgovarajuća rješenja.

"Postoje određeni uvjeti za isplate Nogometnim savezima za 2019. i 2020. godinu. Tražimo da se ti kriteriji popuste. Nikada nećete ostati sami, a cijeli svijet će svakako znati gdje se i zašto troši novac", kazao je.

Dodao je na kraju da je potrebno poduzeti korake u korist nacionalnih reprezentacija i klubova u vezi sa rasporedom međunarodnih mečeva.

"Potrebno je, također, da se poštuje fleksibilnost u vezi sa transferima i ugovorima nogometaša. Kada opet sve bude u redu, vjerujem da će nogomet ponovno imati važnu ulogu u zbližavanju ljudi. Pripremimo se za taj trenutak. FIFA je s vama u ovim teškim momentima. Zajedno ćemo pobijediti", zaključio je Infantino.

Kopirati
Drag cursor here to close