Löw razočarao Götzea

Ima iznenađenja: Njemački izbornik objavio popis kandidata za Rusiju

Nogometaš koji je svojim pogotkom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. donio Elfu naslov svjetskog prvaka, Mario Götze, nije na popisu kandidata za Rusiju. Također ni Bayernov napadač Sandro Wagner.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2018. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački izbornik Joachim Löw  morao je izostaviti neka imena koja su već dugo članovi nacionalne vrste. Najzvučniji izostanak zasigurno je Mario Götze, njemački junak iz Brazila 2014.

"Žao mi je zbog Maria. On jednostavno nije u formi u kojoj može biti. Nadam se da će nakon ljetne stanke započeti njegov povratak", kazao je Löw o svojoj odluci da izostavi Götzea.

Nešto manje iznenađenje je što se na širem popisu nije našao ni Bayernov napadač Sandro Wagner, a umjesto njega nominiran je Nils Petersen iz Freiburga. Zanimljivo je da Petersen još nema nijedan nastup za njemačku A selekciju, ali je igrao za olimpisku reprezentaciju 2016. u Riju, gdje je Njemačka osvojila srebrnu medalju.

"Moj posao nacionalnog izbornika ponekad nekome sruši snove. Ali, ja se nikad ne odlučujem protiv nekog igrača, nego se odlučujem za momčad. Ponekad se radi o sitnicama koje odlučuju, ali jedini mi je cilj odabrati sastav koji će funkcionirati i na terenu i izvan njega", kazao je njemački izbornik.

Po pitanju kritika kojima su izloženi Mesut Özil i Ilkay Gündogan, zbog izraza svoje lojalnosti turskom predsjedniku Erdoganu, Löw kaže kako uopće nije niti jednom pomislio da ih zbog toga izostavi s popisa putnika za Rusiju.

"Naš nogometni savez im je jasno stavio do znanja koliko je to neprimjeren potez s njihove strane. Ali, obojica su puno učinili za intergraciju u Njemačkoj. Neka im ovo bude jedna pouka za dalje", kazao je tim povodom Joachim Löw.

POPIS IGRAČA:

Vratari: Bernd Leno, Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen, Kevin Trapp

Obrana: Jerome Boateng, Matthias Ginter, Jonas Hector, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Marvin Plattenhardt, Antonio Rüdiger, Niklas Süle, Jonathan Tah

Veznjaci/Napadači: Julian Brandt, Julian Draxler, Mario Gomez, Leon Goretzka, Ilkay Gündogan, Sami Khedira, Toni Kroos, Thomas Müller, Mesut Özil, Nils Petersen, Marco Reus, Sebastian Rudy, Leroy Sané, Timo Werner

Kopirati
Drag cursor here to close