Special One

Igrači kojih se Mourinho odrekao trenutačno igraju vrhunski

Mourinho je imao slične svađe s igračima i u drugim klubovima, posebice u realu i Chelseaju. Neki od onih koje je Special One ''prognao'', kasnije su ostvarivali izvanredne rezultate u novim klubovima.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2018. u 00:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jose Mourinho imao je proteklog tjedna uistinu teško razdoblje u svojoj bogatoj karijeri. Ispao je u osmini finala Lige prvaka, i to ne od nekog posebno zvučnog imena, nego od Seville.

Nakon toga došlo je paljenja prvih lampica za alarm na Old Traffordu, a Mourihnove izjave o Manchester Unitedu, kao klubu koji je navikao ispadati, te o vlastitim igračima koji se nedovoljno trude i ne zalažu, mnoge su ostavile začuđenima.

Jedan od onih koji je došao na udar Portugalca je i Luke Shaw, igrač kojega je Mourinho ostavio u svlačionici na poluvremenu utakmice FA Cupa protiv Brighton and Hove Albiona. Stječe se dojam da su Mourinho i Shaw više puta bili u sukobu, te da je to već postalo nekom vrstom osobnoga obračuna.

Mourinho je imao slične svađe s igračima i u drugim klubovima, posebice u Realu i Chelseaju. Neki od onih koje je Special One ''prognao'', kasnije su ostvarivali izvanredne rezultate u novim klubovima.

Mohamed Salah

Ovaj sjajni Egipćanin trenutačno briljira u Liverpoolu, a najbolji je strijelac Premier Leaguea s 28 golova. Jedno kraće vrijeme proveo je s Mourinhom u Chelseaju, odigravši 19 utakmica u svim natjecanjima. Kao dio posla koji je Chelsea dogovorio kako bi doveo Juana Cuadrada, Salah je morao na posudbu u Fiorentinu. Reklo bi se, londonski klub nije imao puno koristi ni od Cuadrada ni od Salaha. A obojica su dokazano vrsni nogometaši.

Kevin de Bruyne

FC Chelsea je 2011. i 2012. investirao u svoju budućnost, ne štedeći novce, dovođenjem dvojice mladih Belgijanaca, Thibauta Courtoisa i Kevina de Bruynea. Trebali su skupa s Edenom Hazardom sačinjavati budući jaki Chelsea. Taj plan je propao nakon Mourinhova dolaska u klub (2013.), te je de Bruyne, odigravši samo tri ligaške utakmice, prodan Wolfsburgu za 22 milijuna eura. Nakon dvije sezone u Bundesligi, vratio se za 75 milijuna eura u  Premier League, gdje jedan od trenutno najboljih igrača i velika okosnica Manchester Cityja.

Dani Carvajal

Portugalski stručnjak nije ponudio nijednu šansu Daniju Carvajalu na stadionu Santiago Bernabéu, te je ovaj desni branič bio prisiljen otići u Bayer Leverkusen, gdje je pokazao kako se radi o jednom od najboljih svjetskih igrača na toj poziciji. Povratkom u Real, doživio je punu afirmaciju. Redovan je i u sastavu Los Blancosa i u nacionalnoj reprezentaciji Španjolske.

Romelu Lukaku

Ovaj igrač je na prilično težak način zatvorio krug dolaska u Manchester United. Bio je član Chelseaja kad je Mourino tamo stigao 2013. Mourinho nije uspijevao dobiti ono najbolje iz Lukakua, te je ovaj napadač otišao na posudbu u Everton. Toffeesi su bili zadovoljni njegovim učinkom te ga je nakon posudbe ovaj klub i kupio. Dakako, kad su u Manchester Unitedu poželjeli dovesti Belgijanca na Old Trafford, trebalo je dublje posegnuti u džep. Plaćen je 83 milijuna eura, a Mourinho i Lukaku sada funkcioniraju na zavidnoj i korektnoj profesionalnoj razini.

Filipe Luis

Brazilci Filipe Luis i Diego Costa oduševili su Mourinha svojim igrama u Atléticu iz Madrida. Pozvao ih je obojicu u Chelsea, ali Filipe Luis se nije uspio nametnuti. Proveo je tamo jednu sezonu, odigravši ukupno 26 utakmica, a nakon toga odmah se vratio u Atlético, gdje se ponovno izborio za svoje mjesto i ponovno postao jedan od najpouzdanijih igrača trenera Simeone.

 

Kopirati
Drag cursor here to close