Nema labavo

Igrači Borca kažnjeni novčano zbog lošeg nastupa protiv Veleža

Trener Banjalučana Marko Maksimović nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika, a zbog svega ovoga na Gradskom stadionu odlučili su se uputiti ispriku svima onim kojima je Borac u srcu.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2021. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda Borac je lako "pao" u Mostaru - tradiciononalno neugodni Velež stigao je do sigurne pobjede 2:0, nakon čega se javnost obrušila na "crveno-plave" smatrajući da u Vrapčićima nisu pružili niti djelić od onoga što mogu.

Trener Banjalučana Marko Maksimović nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika, a zbog svega ovoga na Gradskom stadionu odlučili su se uputiti ispriku svima onim kojima je Borac u srcu.

Pred meč četvrtfinala Kupa BiH sa Širokim Brijegom na "Pecari" (srijeda, 16 sati), javnosti se obratio direktor kluba Dejan Lukendić.

"Osjetili smo potrebu da se obratimo javnosti, prije svega da se ispričamo navijačima i svim simpatizerima kluba i onima koji vole Borac, za lošu partiju, da je ne nazovemo nekako drugačije, u Mostaru. Nadamo se da su igrači izvukli pouke iz utakmice sa Veležom i da shvaćaju što nam znači duel u Širokom Brijegu. To je utakmica koja nas vodi u polufinale Kupa BiH, vrlo bitna za klub i izuzetno je važno da igrači izađu na teren i shvate da nose dres Borca i da moraju dati maksimum u svakoj utakmici, da bismo došli do željenog cilja - izlaska u Europu", poručio je Lukendić, naglasivši da je Borac drugu godinu zaredom bez ikakvih problema u prvostupanjskom postupku dobio licencu kako za nastup u m:tel Premijer ligi BiH, tako i u Europi.

Slab nastup "crveno-plavih" u Mostaru nije se završio samo na usmenim kritikama, nego su igrači novčano kažnjeni.

"Jedan loš rezultat ne može nas zaustaviti na našem putu i poremetiti. Mislim da su igrači svjesni slabe partije u Mostaru. Klub je morao da ih kazni zbog toga, oni su to prihvatili, potpisali su kazne i vjerujem da će to biti samo motiv više da se pokažu u pravom svjetlu u Širokom Brijegu i da se osigura prolaz dalje. Neće biti smak svijeta ni ako se ispadne, ali igrači moraju odreagirati kako treba i pruže svoj maksimum, jer kada daju sve od sebe, to je ekipa među tri najbolje u BiH", poručio je direktor Banjalučana.

Lukendić je istaknuo da je klub stabilan, kako financijski, tako i na svim drugim poljima.

"Moram se osvrnuti unazad, iako smo malo dosadni sa tim, ali moram se vratiti na ono odakle smo počeli i dokle smo došli. To je jedan put koji je bio jako težak, ali smo došli do toga da Borac dobiva licence bez ikakvih problema. Zašto to govorim? Govorim zato jer je u vrijeme pandemije jako teško doći do rješenja i realizacije financija i dugova. Sve smo uspjeli riješiti, mislim da smo napravili pravi posao i to će vrijeme pokazati. Dugovi koji su se vukli u prošlosti su riješeni'', naveo je.

Tekuće obaveze klub rješava uspješno.

"Igrači znaju, a i svi ostali, da se ovdje skupe dvije-tri plaće, pa se sve riješi u komadu, jer imamo periodične prilike. Mislim da je Borac jedan od rijetkih klubova u BiH koji redovno isplaćuje plaće, ali i obaveze prema državi", dodao je Lukendić.

Za kraj, Lukendić je obećao da će Borac ispuniti svoj cilj.

"Borac mora igrati Europu i Borac će igrati Europu!'', rekao je, prenosi Mondo.

Kopirati
Drag cursor here to close