Martin Hinteregger

Igrač Eintrachta: 'Mnogi nogometaši postali su alkoholičari'

Austrijski reprezentativac govorio bez uvijanja o problemu alkoholizma u nogometu, kazavši kako mnogo igrači upadnu u mentalne probleme upravo u trenutku kad imaju mnogo novca.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2021. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt)

Profesionalni nogometaši i alkohol, najčeće je tabu tema. Nerado o tome pričaju i sami igrači, ali i vodstva klubova.

Ipak, odavno je poznato da se i mnogi vrhunski nogometaši tu i tamo 'skrše' kojom 'flašicom' viška. Mnogima čije su karijere bile obećavajuće, talent se utopio u kapljici pića, a veliki broj njih se alkoholu oda po zavrđetku karijere.

Ovih dana o tome je javno govorio prvotimac bundesligaša Eintrachta, Martin Hinteregger.

U emisiji "Sport und Talk aus dem Hangar 7" je ovaj austrijski reprezentativac o tome govorio bez uvijanja, kazavši kako mnogo igrači upadnu u mentalne probleme upravo u trenutku kad imaju mnogo novca.

"Što više novca imate, više je i briga, sve ste nemirniji i postajete sve nesretniji. U teškim trenucima, međutim, možete skliznuti u fazu u kojoj vam je izuzetno loše i morate potražiti pomoć. Mnogi profesionalni nogometaši postali su alkoholičari ili su se potpuno slomili. Vjerojatno jedna trećina njih. To je zastrašujući broj jer nitko o tome ne govori tijekom karijere", izjavio je Hinteregger, prenosi Bild.

"Time što sam rekao mislio sam na to kako je svaki treći nogometaš suočen s rizikom da upadne u rupu nakon igračke karijere. Neki od njih imaju problema s alkoholom. Htio sam skrenuti pozornost na to", pojasnio je.

Hinteregger je i sam privukao pozornost kroz alkoholne eskapade, ali u intervjuima o sebi kaže: "Nisam alkoholičar. Samo volim slaviti".

U svojoj knjizi "Pogled iznutra", ovaj igrač je također otvoreno pisao o depresiji i ovisnosti o kockanju. Sada je na televiziji upozoravao na ovisnost o alkoholu.

Ne vjeruje u poboljšanje nogometnog poslovanja s obzirom na budućnost: "Sve više ljudi želi imati koristi i imati pravo glasa. Veliki novac je u nogometu i zato će mi to uvijek biti najružniji posao na svijetu", kazao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close