Nije nemoguće

Iduće sezone bi u Ligi prvaka po prvi put mogao igrati jedan drugoligaš!

Ukoliko se dogodi da Villareal osvoji Europsku ligu, sljedeće sezone će igrati u Ligi prvaka, kao što nalažu nogometna pravila.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2019. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski Villareal bi mogao postati prva momčad u povijesti koja bi istovremeno igrala u drugoj nacionalnoj ligi i Ligi prvaka Europe.

Naime, Villareal je u nedjelju na Estadio Benito Villamarin izgubio od Betisa 2:1 i trenutno se nalazi na 18. mjestu Primere koje vodi u Segunda División sljedeće sezone.

Imala je "Žuta podmornica" priliku iz jedanaesterca u 88. minuti uzeti bod jakom Betisu, ali je legendarni Santi Cazorla bio neprecizan te su bodovi ostali u Sevilli.

Ispadne li u drugu ligu, Villareal bi ipak mogao zaigrati u Ligi prvaka. Naime, Villareal je ušao u četvrtfinale Europske lige u kojoj će igrati protiv još jednog španjolskog predstavnika, ekipe Valencije.

Ukoliko se dogodi da Villareal osvoji Europsku ligu, sljedeće sezone će igrati u Ligi prvaka, kao što nalažu nogometna pravila.

Međutim, vjerojatno je iznimno mali broj ljudi u Španjolskoj i u Villarrealu koji u to vjeruju, jer "Žuta podmornica" u ovoj sezoni ipak ima za primarni cilj ostanak u La Ligi.

Santi Cazorla je nakon utakmice protiv Betisa bio vidno utučen, jer je svjestan koliko ovaj poraz psihički utječe na njegovu ekipu, posebice što je izravni konkurent u borbi za ostanak, Celta Vigo, ubilježila pobjedu protiv Sociedada.

Nakon ove pobjede Betis se okreće gradskom El Gran Derbiju protiv gradskog rivala Seville, a Villarreal će u idućem kolu pokušati do bodova doći u gostima kod Girone.

Kopirati
Drag cursor here to close