Serie A

Idealnih 11: Po jedan Hrvat, Crnogorac i Slovenac, a čak tri Srbina

Nogometni portal Football Italia odlučio je sastaviti idealnu jedanaestoricu od igrača koji potječu iz Istočne Europe, u koju su svrstali i zemlje bivše Jugoslavije. Tako je u ovoj momčadi završio po jedan Hrvat, Crnogorac, i Slovenac te tri Srbina.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2020. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sempre Milan / Legendarni kapetan Vatrenih Zvonimir Boban ostavio je velikog traga u Milanu

Specijalizirani talijanski nogometni portal Football Italia odabrao je 11 najboljih igrača u povijesti Serie A koji dolaze s Istoka Europe.

Novinar Vilizar Jakimov je igrače poredao u formaciji 3-4-2-1, a u izabranih 11 ima i nekoliko osvajača Zlatne lopte. 

Tako je u ovoj supermomčadi završio jedan Hrvat, jedan Crnogorac, jedan Slovenac i čak tri Srbina. Ostatak momčadi popunjavaju igrači iz Češke, Poljske, Ukrajine, Rumunjske i Gruzije.

Na golu je Slovenac Samir Handanović, aktualni čuvar mreže Intera iz Milana. On je ujedno jedini nogometaš među odabranima koji još uvijek igra.

Obrana

Kakha Kaladze (Gruzija - Milan/Genova), Christian Chivu (Rumunjska - Roma/Inter) i Siniša Mihajlović (/Srbija - Roma/Sampdoria/Lazio/Inter)

Vezni red

Zvonimir Boban (/Hrvatska - Milan), Dejan Stanković (/Srbija - Lazio/Inter), Vladimir Jugović (/Srbija - Sampdorija/Juventus/Lazio/Inter), Pavel Nedved (Češka - Lazio/Juventus), Dejan Savićević (Crna Gora - Milan) i Zbignev Bonek (Poljska - Juventus/Roma).

Napad

Andrej Ševčenko (Ukrajina/Milan).

Foto: Twitter / Ovo je 11 najboljih igrača u povijesti Serie A koji dolaze s Istoka Europe
Kopirati
Drag cursor here to close